Til hovedinnhold

Mer snadder for filmentusiasten

Den nye elektroniske søkeren fra Redrock kobles til via hdmi-inngangen på kameraet.

For et par uker siden skrev vi om Redrocks nye serie Redrock Micro, som er en serie med filmrigger myntet på amatørfotografen.

Serien er beregnet på de som ønsker å utnytte filmmulighetene man har med speilreflekskameraer, uten å måtte bruke store summer på avanserte filmrigger.

Les også: Filmer du med speilrelfleks?

Nå har Redrock lansert en spennende nyhet i Micro-serien, nemlig en elektronisk søker.

Når man filmer med et speilreflekskamera, vippes speilet opp. Med et oppvippet speil blir kameraets søker mørk, slik at man er avhengig av å bruke kameraets LCD-skjerm for å finne fokus.

En løsning som fungerer, men ikke optimalt, i følge Redrock.

Det å finne fokus når man kun har en liten skjerm på for eksempel 7,6cm (3 tommer), er ikke nødvendigvis så lett. Noen bruker en løsning som på bildet over, som forvandler LCD-skjermen til en søker. Denne løsningen er ikke optimal, fordi det er vanskelig å justere søkeren i forhold til hvordan man ønsker å holde kameraet.

Les også: Følgefokus til speilrefleks

Dette har Redrock gjort noe med. Den nye elektroniske søkeren kobles direkte til kameraets hdmi-port, og festes i blitsskoen. Søkerens bærearm er justerbar, slik at man kan justere plasseringen slik man ønsker. Søkeren har en oppløsning på 1,2 millioner punkter, noe som er høyere enn LCD-skjermene til for eksempel Canons speilreflekskameraer. Andre spesifikasjoner er LED bakgrunnslysning i søkeren og 10 timers batterikapasitet med et internt batteri. Det er også mulig å justere diopteren på søkeren.

Redrock Micros nye elektroniske søker.

Høres en elektronisk søker til kameraet fristende ut, er veiledende pris på 595 amerikanske dollar, eller rundt 3500 norske kroner (men med moms og slikt, blir den nok dyrere her i landet).

Les også: Sony lanserer videokamera med utskiftbar optikk

Kilder:
store.redrockmicro.com
feber.se
blog.planet5d.com

Mer om
annonse