Tek.no

Nyhet

Netcom etterlyser folkeskikk

7 Mar 2007 11:49

I en fersk undersøkelse utført på oppdrag fra mobiloperatøren selv, kommer det tydelig frem at mange nordmenn har et uansvarlig forhold til vern av både egen og andres person.
Spesielt de yngre brukerne synes å gi blaffen i egen og andres integritet.

En av tre snikfotograferer
I en pressemelding lar Netcom oss få et innblikk i deler av resultatet fra undersøkelsen som ble gjennomført blant 1900 privatpersoner på tampen av 2006.

  • To av ti under 30 år har ufrivillig mottatt bilde- eller tekstmeldinger med seksuelt innhold.
  • Én av tre under 30 år har mobilfotografert andre i tilfeller hvor objektet ikke har vært klar over å bli tatt bilde av.
  • Én av to under 30 år har ringt eller sent SMS i fylla og senere angret på innholdet i samtalen eller meldingen.

– Folks uansvarlige mobilatferd bekymrer oss, og vi oppfordrer på det sterkeste til mer varsomhet og økt oppmerksomhet rundt vern av eget og andres privatliv, sier NetComs kommunikasjonssjef Guri Wormdahl.

De voksne er litt bedre
Inkluderer man svarene fra den voksne delen av befolkningen, er situasjonen litt lysere. Men ikke nok til at det beroliger Netcom-ledelsen.
– Mobilen sprer informasjon svært raskt, og veien videre til Internett er veldig kort. Det er allerede altfor mange eksempler på tilfeller hvor sensitiv privatinformasjon har funnet veien til offentligheten. Flere av disse har også resultert i store medieoppslag, fortsetter Wormdahl.
Netcom oppfordrer nå til økt etisk bevissthet og større grad av ansvarlighet.
– Ta de forholdsregler som trengs for å unngå at sensitive detaljer rundt egen person ufrivillig blottlegges for offentligheten! lyder oppfordringen fra selskapets kommunikasjonsavdeling.

annonse

Les også