Til hovedinnhold

Sjekk den helsprøe vannkjølingen vi fant

En av de mer heftige løsningene vi har sett.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Computex-messen ruller videre, og denne gangen er søkelyset på Gigabyte og den helsprø kombiløsningen «Waterforce». Som det ligger i navnet snakker vi her om en vannkjølingsløsning av den litt mer ekstreme sorten.

Waterforce er myntet på spillere og entusiaster som vil ha den ultimate grafikkløsningen, og er villige til å betale for det. Dette er ikke noe for hvermannsen, men det er kanskje naturlig med tanke på at pakken kommer inkludert med tre stykk skjermkort av typen Nvidia GeForce GTX 780 Ti.

Waterforce tronende på toppen av et kabinett.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dette er forresten første gangen Gigabyte vannkjøler skjermkortene sine, men når de først gjorde det har de tatt det helt ut.

Hjertet av løsningen befinner seg på utsiden av kabinettet, så dette er noe som i teorien kan brukes i de fleste kabinetter. Likevel er det sånn at den er tilpasset Gigabytes egne kabinetter, og er noe å ha i bakhodet om du også har sansen for at ting ser pent ut.

Pumper, vanntank og kontrollpanel

Denne utvendige klossen består av pumper, vanntanker og ulike kontrollsystemer. Helt i front har du et passende stort LED-panel som viser status på hver av skjermkortene. Det som er litt morsomt er at du kan stille vifte- og pumpeturtall for hvert av skjermkortene separat, om det skulle være ønskelig. Alternativt kan du la systemet kjøre som det selv vil.

Tre stykk GeForce GTX 780 Ti følger med.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ifølge Gigabyte kjører Waterforce med en temperatur som er 42,9 prosent lavere enn et tilsvarende SLI-oppsett med referansekjølerne. I tillegg til det skal støynivået være redusert med 13,1 dB.

Så til prisen. Den er ikke fastsatt enda får vi høre fra Gigabytes representanter, men én ting er sikkert, og det er at den vil koste mer enn tre stykk GeForce GTX 780 Ti. Det skulle i Norge bety en pris på mellom 15 000 og 20 000 kroner.

Høres det spennende ut kan du registrere interessen i prisguiden, så sender vi deg en e-post når det kommer norske priser.

Det finnes andre sære løsninger allerede, som AMDs Radeon R9 295X2 »

Har du lyst til å overklokke?
Slik gjorde vi fjorårets traver til en ytelseskonge » (Ekstra)

annonse