Nyhet

Blir Samsungs neste kjempemobil vanntett?

De første Galaxy Note 4-ryktene har dukket opp.

Denne plansjen dukket opp på tampen av fjoråret, og viser at Samsung planlegger QHD-skjermer i løpet av 2014.Foto: Samsung

De viktigste telefonene dukker opp på ryktebørsen lang tid i forveien. Det er i overkant av tre måneder til Galaxy Note 4 sannsynligvis dukker opp, under årets IFA-messe i Berlin, men allerede nå går ryktene. Ett av dem går ut på at den kan bli vanntett.

Nettstedet sammobile.com melder nemlig at telefonen vil få en kamerafunksjon kalt Aqua Capture. Dermed ser det ut til at også denne telefonen får en funksjon for å filme under vann, slik Galaxy S4 Active hadde. For at det skal være en fornuftig ting å holde på med, må telefonen naturligvis være vanntett.

Voldsom oppløsning

Nettstedet gsmarena.com har allerede meldt at Note 4 vil få en skjerm på 5,7 tommer, med QHD-oppløsning, eller 2560 x 1440 piksler.

Begge ryktene er basert på anonyme kilder, og bør derfor tas med et par bøtter salt.

Les også: Samsung vil gi deg Ultra-HD på mobilen

Ellers skal telefonen få støtte for noe som kalles Swipe to Launch Motion Launcher. Akkurat hva som ligger i dette navnet er uklart, men Sammobile spekulerer i at denne funksjonen skal være den samme som HTC har i sine telefoner, der du trekker et mønster over skjermen for å åpne spesifikke apper.

Smart Fingerprint skal også kunne gjøre forskjellige ting, basert på hvilken finger du leser av når du åpner telefonen.

Laster ned fra flere kilder?

En annen funksjon har fått navnet Multi Network Booster. Ifølge Sammobile kan dette være det samme vi kjenner som Download Booster i Galaxy S5. I så fall handler det om å kombinere datastrømmer fra forskjellige tilkoblinger, slik at du kan bruke både mobilnettet og Wi-Fi samtidig. Dette kan gi høyere hastighet, men i praksis var det opp og ned om det fungerte, da vi testet Galaxy S5.

Som vanlig er dette løse rykter, og med tre måneder igjen til lansering, er det for tidlig til å vite om disse ryktene bør tas for god fisk. Like fullt vet vi at Samsung har varslet at QHD-oppløsningen skal inn i mobiler fra et stykke ut i 2014. For det meste er også de andre funksjonene ting vi har sett før fra det holdet. Dermed er det ingenting her det lukter veldig svidd av.

Uansett regner vi med at det vil komme en relativt konstant flom av nye rykter om Samsungs neste brettmobil i ukene som kommer. Hvilke forbedringer ønsker du deg? Syng ut i forumtråden under.

Les testen av dagens Galaxy Note her

(Kilder: sammobile.com, gsmarena.com)

Les også
Galaxy Note 4 kan få sylskarp skjerm
Les også
Samsung med gigantmobil eller mininettbrett
Les også
– Samsung kommer likevel med superutgave av Galaxy S5
Les også
Samsung Galaxy S5: Samsung Galaxy S5 er en knallgod toppmodell som burde vært bedre
Les også
Android 4.4.2 på vei til Galaxy Note 3
Les også
Samsung vil gi deg Ultra-HD på mobilen
annonse