Nyhet

Her er de første bildene av spillmaskinen til Valve

Bruker termiske soner for å holde støynivået nede.

Spillteknologiselskapet Valve, kanskje mest kjent for Half-Life-spillene og butikkplattformen Steam, har en tendens til å gjøre gode ting når de først satser på noe. Så når de tidligere i høst annonserte sine egne spillsentrerte «Steam Machines», med tilhørende operativsystem og håndkontroller, var det ikke så merkelig at folk sperret opp øynene.

Nå har noen utvalgte teknologinettsteder fått kikke på en prototype av en slik Steam Machine, i et kabinett av stål og aluminium med litt større mål enn en Xbox 360.

Adskilte soner

Med standard PC-komponenter stappet inn i et lite kabinett vil naturligvis varme og støy fort kunne bli et problem, men ifølge The Verge er maskinen «overraskende kjølig og stillegående», selv om Valve uten tvil fremdeles fikler med designen.

Trikset Valve har brukt er velkjent, men ikke alltid så enkelt å få til på mindre kabinetter. De forskjellige komponenetene har sine egne termiske soner og individuelle «luftveier» for kjølingen. Så når de stapper inn et Nvidia GeForce Titan i den lille kassa, lekker ikke varmen over på resten av komponentene og for eksempel får prosessorvifta til å gå fortere enn den trenger.

Vi har ikke funnet noen offisielle innmatbilder hos Valve, men ta gjerne turen over til The Verge eller Engadget for å sjekke ut noen bilder.

Alternativ til konsoll

En Steam Machine og kontrolleren.Foto: Valve

I en annen situasjon ser vi for oss at Valve hadde holdt kortene sine litt tettere til brystet, men de har farlig liten tid. Den neste generasjonen av stasjonære spillkonsoller er nemlig ikke mange dagene unna – både PlayStation 4 og Xbox One skal etter planen slippes på det internasjonale markedet senere i november.

Hvis Valve ønsker å lokke over folk som nå ellers vil gi pengene sine til Sony eller Microsoft, er de derfor ute etter å vise at en slik Steam Machine kan være et godt og TV-benkvennlig alternativ til en konvensjonell konsoll – når den da kommer på markedet en gang i løpet av 2014.

Valve utvikler også en spesiell kontroller:
Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon >>>

Kilde: The Verge

Les også
Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine
Les også
Her strømmes PC-innhold til Wii U-kontrolleren
Les også
Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine
Les også
Nå blir det fart i satsingen på Linux som spillplattform
Les også
Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon
Les også
Bekreftet: Playstation 4-kontrollen virker på PC
Les også
Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner
Les også
Valve vil bygge spillmaskinen din
annonse