Til hovedinnhold

Tele2 får BankID på mobil

1,2 millioner flere nordmenn får tilgang til tjenesten.

iStockphoto

Fra torsdag 27. juni kan alle kunder av Telenor, One Call, MyCall eller Network Norway bestille BankID på mobil fra sin bank.

BankID på mobil, som hittil har vært forbeholdt Telenor-kunder, gir kundene sikker innlogging og nettbetaling uten at man behøver å ha med seg kodebrikken fra banken ut av huset.

– Nordmenn kan fort glemme igjen kodebrikken eller passordkalkulatoren hjemme, eller ikke ønske å ta den med på ferie. Men mobilen har vi med oss overalt, og med BankID på mobil vil ikke lenger våre kunder ha problemer med å logge seg på nettbanken hvor enn de befinner seg i verden sier Tele2-sjef Arild Hustad.

Venter kraftig vekst

Ifølge Hustad har flere tusen Tele2-kunder allerede forhåndsbestilt tjenesten på Facebook. Rundt 200 000 nordmenn har i dag BankID på mobil. Det er ventet at dette tallet vil øke kraftig i takt med at flere banker og mobiloperatører tar i bruk tjenesten.

I dag kan Telenor- og Tele2-kunder benytte seg av BankID på mobil vis de er kunder av DnB, Nordea, Skandiabanken, Sparebank 1 Gruppen eller Eika Alliansen. I tillegg vil mange flere banker tilby BankID på mobil i løpet av høsten 2013.

BankID på mobilen er en elektronisk identifikasjons- og signeringsløsning hvor sikkerhetselementene lagres i mobiltelefonens SIM-kort. Hvis du bestiller BankID på mobil, kan du veksle mellom å bruke vanlig BankID-pålogging med kodebrikke og BankID på mobil.

Les mer: BankID på mobil tar av >>

annonse