Tek.no

Nyhet

Dette er verdens raskeste mobilnett

Australsk mobilselskap satt hastighetsrekord med neste generasjons 4G.

Shutterstock 132185141
16 Mai 2014 09:56

Telenor reklamerer akkurat nå med "...hastigheter på opptil 40 Mbit/s..." i sitt mobilnett, noe som er omtrent de raskeste faktiske hastighetene du kan forvente å få i Norge. Teoretisk, under helt optimale forhold, klarer dagens 4G-nett maksimalt inntil 150 Mbit/s.

Det australske mobilselskapet Telstra er imidlertid i ferd med å heve listen: I en test av sitt nye LTE Advanced-nettverk klarte de å få teoretiske hastigheter på opptil 450 Mbit/s, skriver Cnet News. Det gir en forsmak på hvilke hastigheter vi kan forvente av neste generasjons 4G.

Ny verdensrekord

Faktisk er 450 Mbit/s (megabit per sekund) så raskt at den australske operatøren med dette satte en verdensrekord for «verdens raskeste mobilnett».

Rent teknisk ble hastigheten ble oppnådd ved å koble sammen to 4G-FDD-datastrømmer som opererte i 2600 MHz-båndet, samt én av Telstras «vanlige» 1800 MHz-datastrøm.

Den høyeste reelle hastigheten som angivelig kan nås i dagens Telstra-nett er 135,6 Mbit/s, skriver Cnet News.

Mobilen bremser hastigheten

En av toppene i Telstra, Mike Wright, uttalte at «...vi forventer at vi skal kunne levere denne hastigheten i omtrent hele mobilnettet vårt...", hvilket høres lovende ut.

Det betyr imidlertid ikke at australierne snart får tilgang til 4G med teoretiske hastigheter på inntil 450 Mbit/s. Hastigheten bremses nemlig av hvilken hastighet mobilprodusentene eller utstyrsprodusentene for Mobilt bredbånd støtter. Dessuten vil neppe Telstra tillate at alle kundene surfer med maksfart uansett.

Det er ikke bare innen mobilnett det skjer innovasjon:
Kanskje går fremtidens WiFi gjennom lampene dine? »

(Kilde: CNET)

annonse