Til hovedinnhold

Lanserer vanntett toppmodell

Sonys nye Xperia Tablet Z er offisielt lansert.

Sony har nå lansert nettbrettet Xperia Tablet Z. Dette skal være et kraftfullt bidrag til nettbrettporteføljen.

At nettbrettet er vanntett er nesten ikke overraskende, når det kommer fra Sony. Selskapet har fått dreisen på å ruste elektronikken mot vann, og har lansert mange vanntette mobiltelefoner den siste tiden. Forgjengeren Xperia Tablet S var også vanntett.

Mer spesifikt har Xperia Tablet Z fått en IP57-sertifisering, noe som betyr at du kan legge nettbrettet på en meters dybde i vann i en halv time uten at vannet strømmer inn i elektronikken.

Tynnest og lettest

Nettbrett kommer i mange størrelser, og Xperia Tablet Z er av de mindre lommevennlige variantene med 10,1 tommer stor skjerm. På den annen side er Xperia Tablet Z bare 6,9 millimeter tykt og veier bare 495 gram. Dette er dermed det tynneste og letteste titommerbrettet.

Skjermen får en oppløsning på 1920 x 1280 piksler. Mobile Bravia 2-motoren skal gi god bildekvalitet på videospilling og bedre farger og kontrast.

Fire kjerner

En Qualcomm Snapdragon APQ8064-brikke med en Krait-prosessor med fire kjerner på 1,5 GHz sørger for at du får respons når du trykker på gasspedalen. Grafikkbrikken er en Adreno 320, som vi kjenner fra mobiler i toppsjiktet som LG Nexus 4.

Dette drives av et batteri på 6000 mAh. Dette er samme batterikapasitet som forgjengeren Xperia Tablet S.

LTE

Xperia Tablet Z har LTE-støtte i tre bånd med makshastigheter på 100 Mbps inn og 50 Mbps ut. Dette er større hastigheter enn du får av NetCom eller Telenor i dag. I tillegg har nettbrettet fått trebånds HSPA.

Med nærfeltskommunikasjon er du rustet for fremtidens mulige betalingsløsning, og du kan overføre filer til og fra andre NFC-enheter bare ved å streife nettbrettene mot hverandre.

Kameraet skal ha fått den bakbelyste Exmor R-bildesensoren som er bakbelyst, og som på den måten skal gi deg mindre støyfulle og mer detaljrike bilder i mørke omgivelser.

Ikke norgeslansert

Xperia Tablet Z er kun annonsert i Japan. Nettstedet Forbes.com har vært i kontakt med Sony, og fått vite at lanseringen foreløpig kun gjelder det japanske markedet der nettbrettet blir tilgjengelig denne våren. Prisen er ikke offentliggjort ennå.

Det fins imidlertid ingen grunn til å tro at nettbrettet ikke vil lanseres i Europa og Norge. Kanskje sparer Sony denne godbiten til Mobile World Congress som starter 25. februar?

annonse