Tek.no

Nyhet

Ta på deg brillene, det er på tide med en flyvetur

Dette er den drøyete Oculus Rift-maskinen vi har sett.

8 Mai 2014 17:30

Vi har nok alle drømt en gang at vi kan fly, men med bare armer og bein er det dessverre enn umuli oppgave. Vi er nødt til å ty til hjelpemidler for å holde oss flyvende, mens fugler bare trenger å vifte litt på vingene sine for å fly.

Slik ser Birdly ut, uten en pilot.

Nå har et tysk team ved kunstuniversitetet i Zürich laget en maskin som nesten får deg til å fly, i hvert fall på liksom. Ved hjelp av en avansert maskin de kaller Birdly og par med VR-brillene Oculus Rift har teamet laget de de selv kaller den mest virkelighetsnære flyvesimulatoren du har sett.

Flaks for å fly

Omtrent slik ser det ut når du later som du er en fugl.

Tyskerne tok utgangspunkt i rovfuglen Glente, en type hauk, da de bygde maskinen, som lar brukeren styre avataren sin ved hjelp av simulerte vingeslag og halebevegelser. Desto raskere du flakser med armene, jo fortere flyr du.

Dette skal du kunne kjenne ved at en vifte rett ved hodet ditt blåser luft raskere og raskere mens farten øker. De har også gjort at maskinen blåser ut ulike dufter mens du flyr, som gjenspeiler området du flyr i.

Birdly er ment som et kunstverk, og vil stilles ut på et galleri i Zürich. Som Engadget kommenterer er det imidlertid et godt eksempel på hvor virkelighetsnært VR-simulering kan bli, og hvor stort potensiale maskiner som dette har for å gi virtuelle opplevelser enda mer innlevelse.

Sjekk Birdly i aksjon i videoen under:

Flere og flere har interessert seg for virtuell virkelighet:
Snart får Oculus Rift sin egen naturdokumentar »

(Kilde: Birdly via Engadget)

annonse

Les også