Til hovedinnhold

Kutter kraftig i prisen på Windows 8.1

Microsoft svinger øksen for å holde tritt med konkurrentene.

Canadapanda/Shutterstock.com

Fra å være nærmest enerådende på operativsystem-markedet en gang i tiden, har Microsoft etter hvert måttet finne seg i skarp konkurranse, og ikke bare fra Apple.

Googles Chrome OS er også blitt en farlig utfordrer. Som hardware.no rapporterte i desember stod de såkalte Chromebook-ene for hele 21 prosent av det samlede salget av bærbare PC-er i USA i 2013.

Nå ser det ut til at Microsoft tyr til ganske drastiske grep for å stille sterkere i rivaliseringen. Avisen Bloomberg melder nemlig at selskapet vil kutte prisen på Windows 8.1 med solide 70 prosent. Det er anonyme kilder som står bak opplysningene, og Microsoft selv har ikke bekreftet noenting ennå.

Chromebook-ene er blitt en farlig konkurrent for Microsoft.Foto: HP

Ute etter Google

Det er vel å merke ikke løssalgsprisen som angivelig skal kuttes, men prisen som produsenter av PC-er og nettbrett må betale for å lisensiere og installere Windows 8.1 i sine enheter.

Kuttet gjelder rimelige enheter med en utsalgspris på 250 dollar eller mindre, noe som er i samme prisklasse som mini-Chromebook-ene til for eksempel Acer, HP og Dell. Det er dermed liten tvil om hvem Microsoft nå er ute etter å hente markedsandeler fra.

For å lisensiere og installere Windows 8.1 i enhetene trenger produsentene heretter kun å betale 15 dollar i stedet for 50 dollar, som er den vanlige summen man må bla opp med til Microsoft.

Tiltaket er ikke direkte overraskende. Microsoft meldte tidligere denne måneden at 200 millioner Windows 8-lisenser er blitt solgt hittil, noe som er 100 millioner under det forgjengeren Windows 7 hadde solgt etter like lang tid.

Les også: Nettbrett-suksess ga svikt i Windows 8-salget

(Kilde: Bloomberg)

Mer om
annonse