– Jeg er glad Steve Jobs er borte

Fri programvare-aktivisten Richard Stallman sørger ikke.

Den amerikanske fri-programvare-forkjemperen Richard Stallman skrev nylig på bloggen sin at han er glad for at Apple-sjefen Steve Jobs ikke er blant oss lenger. Den lille kommentaren har nå utløst en storm blant provoserte kritikere.

– Glad han er borte

Mens tusenvis av Applefans over hele verden sørger over Steve Jobs sin død, har Stallman gjort det meget klart at han ikke er en av dem:

«Steve Jobs, pionéren som laget kule fengsel for å lure fjols vekk fra sin frihet, er død.»

Han fortsetter med å sitere borgemesteren i Chicago Harold Washington, som en gang i tiden uttalte seg om den korrupte forgjengeren sin: «Jeg er ikke glad for at han er død, men jeg er glad for at han er borte.»

«Ingen fortjener å dø - ikke Jobs, ikke Mr. Bill, ikke engang folk som er skyldige for verre ting enn det de har gjort. Men vi fortjener alle en slutt på Jobs' grusomme påvirkning på folks databruk. Desverre vil påvirkningen fortsette selv etter hans bortgang. Vi kan bare håpe at hans etterfølgere, som vil videreføre arven hans, ikke vil være like effektive.»

Massiv kritikk

Ikke overraskende har kommentarene hans ført til heftige diskusjoner flere steder på nettet. I tillegg har en annen kjent åpen kildekode-aktivist, Larry Cafiero, oppfordret alle til å forlate eller fordømme Free Software Foundation, som Richard Stallman er grunnlegger av.

«Jeg har hørt mange gale ting fra mange gale personer de siste dagene, men dette tok kaka», skriver ZDNet-journalisten Adrian Kingsley-Hughes, mens Gizmodo-journalisten Jack Loftus mener dette bare var et meget usmakelig triks fra Stallman for å få oppmerksomhet.

Apple vil holde en minnestund for Steve Jobs den 19. oktober for firmaets egne ansatte.

(Kilde: Stallmans blog)

Les også
Apple – det lukkede selskapet
Les også
Endelig blir App Store nyttig
Les også
– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013
Les også
Steve Jobs beundret Facebook
Les også
Her er Steve Jobs' største suksesser
Les også
Steve Jobs er død
Les også
Steve Jobs går av som Apple-sjef
annonse