Tek.no

Nyhet

Seagate lanserer SSD

8 Des 2009 16:00
annonse

Mens andre selskaper lanserte SSD-enheter som de skulle hatt fanden selv i hælene har Seagate lenge sittet på gjerdet. Likevel har det ligget ganske klart i kortene at SSD-enheter ville komme så snart man mente at tiden var moden. I en periode gikk det også rykter om at Seagate måtte utsette sitt SSD-prosjekt til 2010, men dette ble raskt avkreftet av Seagate. Med lanseringen av Pulsar er i alle fall Seagate kommet seg ut i SSD-markedet i 2009.

Seagate Pulsar er strengt tatt beregnet for bedriftsmarkedet, da til bladservere og andre servere. Pulsar benytter SLC-teknologi (single-level cell), kommer med kapasiteter på opptil 200 GB og er bygget på en 2,5-tommers SATA-plattform.

Så er det over på litt harde fakta. Seagate skryter på seg opp til 30000 IOPS ved lesing og 25000 ved skriving. Det nevnes ikke hva slags filstørrelse det her er snakk om, men vi antar at Seagate har fulgt normen på 4 K tilfeldig. Maks skriveytelse er oppgitt til 200 MB/s og maks leseytelse på 240 MB/s.

Når det gjelder tilgjengelighet så virker det som at det først og fremst er OEM-produsentene som vil få tak i denne, selv om en såpass spennende enhet burde være aktuell for flere markeder. Prisen blir nok i såfall relativt stiv.

(Kilde: Seagate)

Les også
Rask SSD fra Sandisk
Les også
Seagate oppgraderer 10K-harddisker
Les også
Plextor inntar SSD-markedet
Les også
Micron tar i bruk SATA 6 Gbit/s
Les også
OCZ tar i bruk Sandforce
Les også
Midlertidig SSD-stopp hos Intel
Les også
Nye SSD-er fra Corsair
Les også
Samsung med mini-SSD
Les også
Nye SSD-enheter fra Sandisk
Les også
512 GB SSD fra Toshiba
Les også
Corsair med ny og rask SSD
Les også
Vertex blir raskere
Les også
Intel SSD-fix løser fragmentering
annonse

Les også