Tek.no

Nyhet

MacBook Pro 13" med nytt tastatur kan være rett rundt hjørnet

Avslørt av ny søknad.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
14 Jan 2020 08:19

Mandag denne ble det oppdaget at Apple har sendt inn en søknad til eurasiske handelskommisjonen (EEC) for å registrere en hittil ukjent bærbar datamaskin.

Selv om modellnummeret (A2289) ikke gir noen hint om hva slags modell det er snakk om, peker alle piler mot en 13-tommers variant av MacBook Pro.

Slike søknader til EEC er ingen garanti for at et produkt er i ferd med å lanseres, men en EEC-godkjenning er påkrevd for alle enheter med noen form for kryptering. EEC-søknader har tidligere avslørt lanseringer av alt fra forskjellige Macer til iPhone, iPad, iPad Pro og Apple Watch.

Søknaden ble sendt inn i midten av desember, og oppdaget av nettstedet Macrumors.

Tastaturet på nye MacBook Pro 16" ser ganske likt ut som før, men i praksis føles det langt bedre enn modellene med «sommerfugl»-brytere.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Nytt tastatur og kanskje større skjerm

Akkurat som den nylanserte MacBook Pro 16", som vi testet i desember, er det ventet at den nye MacBook Proen vil ha et helt nytt tastatur.

Apples MacBook-modeller har hatt store problemer med tastaturene de siste årene, hvor taster har sluttet å fungere, sitter fast eller reagerer dobbelt eller trippelt når man trykker på dem. De såkalte «sommerfugl»-bryterne under hver tast har fått skylden for alle problemene, og selv etter flere ulike iterasjoner har aldri problemene blitt løst.

I den siste MacBook Pro 16" har Apple gått tilbake til sitt «gamle» tastatur, til stor jubel fra omtrent samtlige som har testet maskinen. Det er ventet at også maskinen som nå er i EECs database også vil ha dette tastaturet.

16-tommeren har for øvrig samme utvendig størrelse som tidligere modeller med 15-tommers skjerm. Dermed er det ikke utenkelig at den neste MacBook Proen vil ha samme utvendige mål som dagens 13-tommer, men med en 14-tommers skjerm på innsiden.

Andre spesifikasjoner er foreløpig ukjent.

Les også
MacBook Pro 16 (Sen 2019): MacBook Pro er tilbake, større og mektigere enn noen gang
annonse

Les også