Tek.no

Nyhet

Dette er muligens verdens første dorullrobot

Rollbot har én eneste jobb.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

"Rollbot" skal hjelpe folk i nød

9 Jan 2020 17:00

Las Vegas / Tek.no: P&G eller Procter and Gamble er nok ikke noe navn som sier noe særlig for de fleste nordmenn. Men nevner vi Braun, Duracell, Gillette, Oral-B eller Pampers vil nok mange nikke gjenkjennende. Disse – og ganske mange andre kjente varemerker – er det nemlig forbrukervarekjempen P&G som står bak.

Men selv om P&G i seg selv ikke akkurat er å betrakte som noe teknologiselskap, har de likevel fått satt av et eget område på årets CES for å vise fram noen av sine fremtidsvyer.

Og uten tvil er selskapets konseptuelle toalettrullrobot «Rollbot» blitt et artig innslag på messegulvet.

En liten robotvenn

Vegar Jansen, Tek.no

Vi har vel alle vært der en gang – papiret er slutt og vi har fremdeles ting å gjøre der vi sitter på ramma. Noen ganger er det mulig å rope på hjelp, andre ganger ikke.

Vegar Jansen, Tek.no

P&Gs tanke er ikke direkte ny, for det å ha hjelpende roboter kjørende ut fra ganger og hulrom i veggen er noe vi har sett i en rekke fremtidsfilmer. Men at de har med seg en rull med mykt papir kan vi ikke huske å ha sett tidligere.

Enn så lenge er dette kun et humoristisk konsept, og etter å ha sett på robotene i aksjon, må vi også konkludere med at denne generasjonen Rollboter ikke er smartere enn at de så vidt klarer å navigere frem og tilbake langs «veien» på gulvet.

Men vi må si at vi liker tanken på å ha en liten rullende hjelper som kommer ilende til i nødens stund.

Se video av Rollbot i aksjon i toppen av artikkelen!

Les også
Hyundai og Uber går sammen om å lage flygende taxi
annonse