Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

YouTuber bygget verdens første «PS5 Slim»

Og den er mindre enn 2 cm tykk.

Skjermbilde: DIY Perks, Youtube
Vilde M. Horvei

Playstation 5 er fantastisk å spille på, men fysisk en kolossal kloss. Nå har en YouTuber sett seg lei på den store størrelsen, og laget det som må være verdens første «Playstation 5 Slim».

Tykkelsen på vidunderet er angivelig under 2 centimeter.

Bygget nytt kjølesystem og ekstern strømforsyning

Man kan forvente at Sony lanserer en «slim»-versjon av PS5 på et eller annet tidspunkt, slik de har gjort med tidligere versjoner, men dette vil trolig ikke skje før om noen år. Derfor har «Matt», som driver YouTubekanalen DIY Perks og er kjent for sine videoer av hjemmelagde gadgets, begitt seg ut på prosjektet med å lage verdens første slim-versjon av PS5.

Videoen starter med å demontere konsollen for å undersøke hvilke deler han eventuelt må fjerne. Ikke veldig overraskende viser det seg fort at blant det som tar mest plass i den gigantiske konsollen er kjølesystemet.

DIY Perks fjernet dette systemet og begynner så å lage sin egen vri på et vannbasert kjøleanlegg av kobberplater.

Neste var å forflytte strømforsyningen til en ekstern, veggmontert boks. Denne er til gjengjeld rimelig svær, stygg og uhamslig, men sørger til gjengjeld for at den lille kobberboksen, som er den første Playstation 5 Slim bygget, ikke er mer enn 1,9 centimeter.

Og det beste av alt? Den fungerer.

Det er likevel ikke en løsning som vil være like enkel å gjennomføre for de fleste, ei heller den billigste, men det er altså mulig å bygge en slim-versjon av den enorme PS5-konsollen.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse