Til hovedinnhold

Apple utvider sin «gjør det selv»-service

...men foreløpig kun i USA.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

I fjor kom endelig den etterlengtede Apples «gjør det selv»-servicen til flere land i Europa, hvor folk kunne leie verktøy og utstyr for å reparere nøye utvalgte epledingser hjemme. Nå meldes det om at servicen stadig blir utvidet til enda flere produkter, inkludert M1 Mac mini og M1 iMac.

Men foreløpig kun i USA, og det fremstår uvisst om det kommer til Norge.

I noen utvalgte europeiske land, blant annet Sverige og Storbritannia, har det derimot vært mulig å fikse henholdsvis M1 MacBook Air, M1 MacBook Pro, iPhone SE, og iPhone 12 og 13 modeller selv. Når servicemuligheten nå utvides til også å inkludere Mac Studio, M1 Mac mini, M1 iMac, og Studio Display i USA, er det rimelig å anta at dette også etterhvert vil komme til de landene som allerede tilbyr utlån av verktøy og kjøp av byttedeler.

Da vi skrev om dette tilbake i august i fjor, var det også lovet at Danmark skulle begynne å tilby denne servicen innen året var omme. Dette ser derimot ut til at ikke har skjedd, og hvorvidt det bare er utsatt eller ei vet vi ikke.

Vi har tatt kontakt med Apple for å få svar på om servicen vil tilbys i Norge, og eventuelt når. Vi har foreløpig ikke fått noe svar, men vil oppdatere hvis de svarer.

Batteriene blir bare dyrere

Selvreparasjon eller ei, hvis du planlegger å bytte batteriet på iPhonen din bør du vurdere å gjøre det nå. Det er nemlig ventet en prisøkning på intet mindre enn 310 kroner på batteribytte, som vil gjelde fra 1.mars i år.

Økningen gjelder ved skifte av batteriene til samtlige iPhoner før inneværende iPhone 14-modeller.

For laptopene deres er økningen enda større, og behøver du å skifte batteriet på en 2019-modell MacBook Air må du etter 1.mars betale 47 prosent mer enn du betaler nå, altså 1990 kroner, 640 kroner mer enn du må betale i dag. På topp troner derimot MacBook Pro, hvor prisen høynes fra 2150 kroner til 3150 kroner.

Behøver du å bytte batterier bør du derfor vurdere om nå er tidspunktet.

Mer om
annonse