Til hovedinnhold

Dansk selskap skal utvikle ny smitteapp

Var de eneste som leverte tilbud.

Folkehelseinstituttets Smittestopp-app ble etter hvert forkastet på grunn av personvernimplikasjonene. Nå er danske Netcompany valgt til å lage en ny.
Heiko Junge, NTB scanpix

Det danske IT-selskap Netcompany, som allerede har utviklet danske Smittestopp, har fått oppdraget med å utvikle den nye norske appen for digital smittesporing.

Selskapet var det eneste som leverte ett tilbud, men assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI mener likevel tilbudet er solid.

– Det er en stor styrke å bygge på erfaringene fra Danmark når vi nå skal utvikle en app i Norge på nytt. Tilbudet til selskapet svarer godt på kravene vi stilte i konkurransegrunnlaget, og vi har svært stor tro på at vi kommer i havn med dette selskapet som samarbeidspartner, sier hun.

– Vi kommer til å utvikle en ny smittestopp-app i Norge basert på den danske løsningen, som etterlever GDPR og er basert på ENS-rammeverket til Google og Apple. Applikasjonen logger ikke brukernes lokasjon eller bevegelser. I stedet tilbys innbyggerne et effektivt verktøy for smittesporing ved å registrere kontakt mellom innbyggere innenfor en gitt avstand og av en bestemt varighet, sier Netcompanys Norge-sjef Geir Arne Olsen i en pressemelding.

Etter planen skal den nye appen være klar til lansering 21. desember.

annonse