Til hovedinnhold

Elektrisk motorsykkel på ett hjul

Ser ut som du konstant «drar på hjulet».

Alibaba
Ole Henrik Johansen

Elektriske fremkomstmidler kommer i mange ulike fasonger. På markedet finnes det allerede en rekke elektriske motorsykler og scootere. Men denne kinesiske varianten må sies å skille seg ut.

Den kommer nemlig bare med ett hjul.

Motorsykkelen skal ha et selvbalanserende system som angivelige skal gjøre det enkelt å kjøre den. Og den skal etter alle solemerker være kapabel til å gjøre opp mot 48 kilometer i timen – omtrent som en vanlig moped.

Motorsykkelen har et selvbalanserende system som hjelper deg å holde balansen.
Alibaba

2000 watt motor

Motorsykkelen kommer med en elektrisk motor på 2000 watt, og totalt veier farkosten kun 40 kilogram.

Hjulet du kjører på måler 22 tommer, og er 7,5 tomme bredt. Altså ikke helt ulikt hva du finner på en tradisjonell motorsykkel. Og det kan nok komme godt med når du skal kjøre.

I en video av produktet, som du kan se nederst i artikkelen, så ser denne enhjulsmotorsykkelen ut til å fungere helt greit. I alle fall så lenge underlaget er flatt.

Noe sier oss at norske veier med telehiv og fartsdumper for kan bli en nøtt å knekke.

Farkosten veier bare 40 kilogram. Og skal tåle førere opp mot 100 kilogram.
Alibaba

Flere størrelser batteri

Farkosten er laget i Kina, og selges hos netthandelsgiganten Alibaba. Og hvor mye den koster avhenger av hvor stort batteri man velger. Det minste batteriet er på 680 Wh, altså noe kraftigere enn batteriene på elsyklene vi testet i fjor – som hadde 500 Wh.

I tillegg kan du velge 1020 Wh eller 1360 Wh. Med det minste batteriet skal rekkevidden angivelig være rundt 50 kilometer, mens du omtrent dobler rekkevidden ved å velge det største alternativet.

Prisen er ganske stiv, spesielt med tanke på at du får en doning som neppe vil kunne bli registrert for norske veier. Med det minste batteriet koster motorsykkelen 1850 dollar, eller rundt 15.550 kroner, før frakt og andre avgifter. Og da vil du som sagt trolig måtte holde deg til lukkede, private veier, ettersom Norge har strenge regler knyttet til både maksfart og utforming av små, elektrifiserte fremkomstmidler.

Da er du for eksempel ikke langt unna en mer tradisjonell, elektrisk scooter med to hjul.

(Kilde: Alibaba)

annonse