Til hovedinnhold

TikTok fjerner Trump-videoer

Tillater ingen å laste opp klipp fra talen som ledet til opptøyene.

TikTok

Video-tjenesten TikTok sier de nå vil fjerne videoer som inneholder Donald Trumps tale – som senere førte til at tilhengere av presidenten stormet Capitol Hill, melder TechCrunch.

«Hatefull oppførsel eller vold har ingenting å gjøre på TikTok» heter det i en uttalelse fra selskapet.

De vil fortsatt la brukere legge ut såkalte «mottale»-videoer som bestrider urikte påstander – og la disse forbli på plattformen om de fordømmer vold eller er publisert av en nyhetsorganisasjon.

Bryter med retningslinjene

Til den amerikanske nettsiden sier TikTok at innhold, som talen til Donald Trump, bryter med selskapets retningslinjer.

I tillegg til å fjerne video med innhold fra denne talen, vil også selskapet fjerne såkalte hashtags som er relatert til opptøyene som fant sted på onsdag. Som for eksempel #stormthecapitol og #patriotparty.

Dette er i så fall ikke første gangen de gjør dette. For det ble fjernet en rekke tilsvarende hashtags rundt presidentvalget.

Føyer seg inn i rekken av sosiale medier

TikTok føyer seg med disse tiltakene inn i rekken av sosiale medier som har tatt tydelig avstand fra stormingen av Capitol Hill.

Facebook stengte blant annet kontoene til Donald Trump i kjølvannet av stormingen av representantenes hus. I første omgang frem til etter at Joe Biden har tatt over som president.

I en pressemelding sier de videre at de vil fjerne innhold som blant annet støtter opprøret.

Twitter var en annen tjeneste som var tidlig ute med å ta sterk avstand fra opptøyene. Hvor blant annet Trump sin konto ble midlertidig stengt i tolv timer, med en klar beskjed om at den ville bli permanent stengt dersom han ikke fjernet en rekke videoer.

(Kilde: TechCrunch)

annonse