Til hovedinnhold

Dette er de nye iPhone-emojiene

Gravid mann, skummelt troll og sexy lepper er sist ut.

Ole Henrik Johansen, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Forrige uke slapp Apple 15.4-oppdateringen til iPhone og iPad. Den kom med flere nye funksjoner, men også et lass emojies som ikke fikk så mye oppmerksomhet.

Og disse nye emojiene må sies å være av det mer interessante slaget. Blant de til sammen 37 nye symbolene finner vi nemlig en gravid mann, et ganske fælt troll du bør vurdere nøye hvem du sender til og ditto for de nye «sexy leppene». Smeltende ansikt og flaut ansikt som skjuler seg bak hender er andre nyheter.

Her ligger altså forholdene til rette for noen interessante meldingsutvekslinger fremover.

Kommer til Android og Windows også

Med andre tillegg som tomt syltetøyglass, «bønner» og tomt fuglereir lurer kanskje flere på om Apple har begynt å gå tom for ideer til nye emojier.

Da er det greit å minne om at det ikke er Apple, men «Unicode Consortium» som bestemmer hvilke nye symboler som skal legges til.

De nye emojiene i 15.4-oppdateringen.
Vilde M. Horvei, Tek.no

Unicode Consortium er en organisasjon med medlemmer fra blant annet Google, Microsoft og Apple, samt departementer og forskningsinstitusjoner. De godkjenner jevnlig nye forslag til emojier, som de deretter åpner opp for bruk av alle som vil.

Alt Apple gjør er å tilpasse godkjente emojier til sitt eget designspråk. Både Google og Microsoft gjør det samme for henholdsvis Android og Windows, noe som er årsaken til at emojies ser litt ulike ut på tvers av operativsystem.

Om du bruker en Android-enhet eller Windows-PC kan du altså regne med å få de nye emojiene snart, om enn i en litt annen drakt enn du ser på bildene i denne saken.

Dette er samme emojie på en iPhone og en Android-enhet.

Dette er nytt i iOS 15.4

Om du ikke allerede har lastet den ned gir iOS 15.4 deg mulighet til å åpne telefonen med Face ID når du har på deg munnbind eller briller.

Samtidig kom også iPadOS 15.4 og macOS 12.3 med den etterlengtede «Universell kontroll»-funksjonen.

Denne kontrollen vil la deg bruke Macs tastatur og mus for å kontrollere andre macer eller iPader trådløst, og i tillegg mulighet til sømløs overføring av filer mellom nettbrett og maskin ved en enkel «dra og slipp».

I tillegg skal Siri komme med en ny og kjønnsnøytral stemme. «Anti-stalking»-funksjoner skal også være tilgjengelig for Apples sporingsbrikker AirTags.

annonse