Til hovedinnhold

Nå kan du simulere øyekontakt

Nvidia Broadcast har blitt et drømmeverktøy for nettmøter og streamere.

Nvidia

Nvidia har lansert en stor oppdatering til Nvidia Broadcast. Appen, som fra før av blant annet hjelper spillere, streamere og digitale møtedeltakere med å dempe uønsket mikrofonstøy, utvides nå med to etterlengtede funksjoner:

Simulering av øyekontakt, og muligheten for å legge til en «bokeh»-effekt rundt deg.

Særlig AI-simuleringen av øyekontakt ser svært troverdig ut, og virker som et herlig hjelpemiddel for deg som ikke helt vet hvor du skal se når du møter andre via skjerm, eller synes det er vel intenst å stirre rett på noen lenge av gangen. Det er også en super støtte om du leser fra et manus, men vil gjøre det mindre tydelig for alle som ser på deg.

Øynene dine beholder den naturlige fargen sin, og vil selvsagt blunke når du gjør det. Om du vender blikket i en for spiss vinkel, eller snur tydelig på hodet, vil simuleringen fases ut på en naturlig måte, og gjenopptas når du snur deg tilbake mot kameraet.

Nvidia

I tillegg får du muligheten til å gjøre overgangen mellom deg selv og en kunstig uskarp bakgrunn mer behagelig å se på, gjennom en ny «bokeh»-effekt som du kan se på bildet over, eller i videoen under.

Bedre virtuelle bakgrunner

Sammen med de to hovednyhetene forbedrer Nvidia funksjoner som allerede ligger i Broadcast-programmet. De virtuelle bakgrunnene du kan bruke for å skjule hvor rotere du har det hjemme, skal ha blitt mer presise. Nvidia melder at bakgrunnen ikke lenger skal «poppe» inn og ut når du beveger deg.

I tillegg kan du nå «speile» kameraet, samt ta skjermdump av kameraet via Braodcast-appen.

Gratis, og kan brukes rett fra OBS og Elgato-appene

Funksjonene skal allerede være klare for å brukes direkte gjennom populær programvare som OBS Studio og Elgato Wave Link som streamere gjerne benytter. Da må du imidlertid kanskje laste ned de nye lyd- og videoeffektene fra Nvidia først.

Nvidia Broadcast kommer også forhåndsinstallert som en egen app på flere spillmaskiner, og er tilgjengelig gratis fra nettsidene deres om du ikke har det.

Appen krever imidlertid at du har et grafikkort fra RTX 20-serien eller nyere.

Det er fordi funksjonene støtter seg på grafikkortenes dedikerte AI-kjerner, de samme som gjør det mulig å oppskalere spillgrafikk for å nesten doble ytelsen med den nyeste RTX 40-serien.

Nvidia bruker kunstig intelligens til flere ting:

annonse