Tek.no

Nyhet

Snart kan du slippe de irriterende Facebook-varslene

Niklas Plikk, Tek.no
26 Juni 2019 08:25

Vi er alle godt kjent med de røde sirklene som dekker hjørnet til et appikon for å varsle at noe nytt har ankommet. I Facebook-appen kan de dukke opp på alt fra gruppeikonet til det vanlige varslingssenteret, men kan det snart ta slutt.

I en uttalelse til nettstedet TechCrunch melder selskapet at de nå kjører en test globalt hvor brukere kan huke av for hvilke deler av appen som skal varsle om oppdateringer med de røde prikkene.

Varsler hver eneste detalj

De røde prikkene kan være nyttig hvis de brukes sparsommelig, men Facebook har i løpet av de siste årene brukt dem stadig oftere og til stadig mindre og mindre ting.

Har en venn sagt at han er interessert i et arrangement i samme by som deg? Rød prikk. Har noen lagt ut et nytt bilde for første gang på lenge? Enda en rød prikk. Har noe nytt skjedd i en gruppe du har glemt at du er i? Rød prikk, så klart.

I testen som nå er aktiv for utvalgte brukere over hele verden får man bestemme selv hvor disse røde prikkene skal dukke opp. Dette ble først oppdaget av kodesnokeren Jane Manchun Wong tidligere denne måneden, men på det tidspunktet var det ikke bekreftet av Facebook selv.

Fikk du med deg dette? Facebook lanserer egen kryptovaluta

Les også
Facebook skal kutte i alternativt helsenytt
annonse

Les også