Tek.no

Nyhet

Bloomberg: Slik blir iPhone i 2019

Kompislading, kraftigere zoom og avanserte kamerafunksjoner.

OnLeaks/CashKaro
Niklas Plikk
13 Mai 2019 11:00

Hvert eneste år de siste 11 årene har Apple sluppet en ny iPhone-modell, og akkurat som tidligere flommer nettet over av rykter rundt den kommende modellen.

Ifølge en ny rapport fra Bloomberg ser det ut som Apple har lært fra både Samsung og Huawei innfor den kommende lanseringen. I år har de nemlig fokusert ytterligere på kameraet, med både kraftigere zoom – trolig inspirert av Huawei P30 Pro – og avanserte programvarefunksjoner.

Bruk mobilen som lader

Huawei Mate 20 Pro var den første mobilen som kunne tilby såkalt «kompislading» – hvor mobilen fungerer som en trådløs lader for andre enheter. Det ble senere etterlignet av Samsung Galaxy S10, og ifølge Bloomberg vil Apples neste iPhone også ha støtte for dette.

Om dette betyr et større batteri er ikke kjent, men det er jo lov å håpe, da Apple ikke er kjent for å bruke særlig store batterier i sine iPhoner.

Legger til zoom-kamera

Konsepttegninger av hvordan årets iPhoner kanskje vil se ut.
CashKaro

Samtlige av dagens iPhoner – iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr – skal videreføres. De vil alle få et ekstra kamera på baksiden som skal by på skikkelig zoom. Xs- og Xs Max-etterfølgerne vil også ha et vidvinkelkamera i tillegg.

I tillegg til dette skal Apple angivelig også gjøre et par store grep på programvaresiden for kameraene. Blant de mer fjerne ryktene Bloomberg nevner skal årets iPhoner ha en spesiell korreksjonsfunksjon som skal kunne plassere tilbake personer du har tatt bilde av, som ble kuttet ut av bildet ved et uhell. Bloomberg går ikke i noe mer detalj om dette, og høres i våre ører veldig underlig ut.

Det er heller ikke nevnt noe om oppgraderinger av nattbilder, hvor både Samsung og Huawei har gjort enorme fremskritt.

Alle de tre nye iPhonene er ventet å ha en A13-prosessor, og Xs- og Xs Max-etterfølgerne skal angivelig bli omtrent en halv millimeter tykkere enn de er i dag.

Kommer trolig i september

Apple har som vane å vise frem de nye mobilene sine i midten av september, og 2019 blir neppe et unntaksår.

Før den tid er det imidlertid duket for Apples utviklerkonferanse WWDC i begynnelsen av juni, hvor vi trolig får se selskapets kommende programvareoppdateringer - mer spesifikt iOS 13 og oppfølgeren til MacOS Mojave. Tidligere har de også brukt WWDC for å hinte om fremtidge nye produkter, så det kan hende vi får se noe nytt fra Apple allerede neste måned.

annonse

Les også