Tek.no

Nyhet

Her er Porsche Taycan – uten «eksosrør» bak

Jim Harry Kulvik
9 Aug 2019 17:00

Porsches elbil Taycan er en knapp måned unna lansering i Frankfurt, og nå sees bilen stadig oftere på veier rundtomkring. Nå er også de falske eksosrørene bak fjernet, skal vi tro bildene vi har fått tilsendt fra en av våre lesere, Jim Harry Kulvik.

Han var på bilferie nylig og oppdaget en Taycan ladende på en hurtiglader ved siden av Teslas Supercharger-stasjon utenfor Regensburg i Tyskland.

– Jeg så den helt tilfeldig da vi ladet Teslaen. Det satt en veldig sur tysker inni bilen, men jeg fikk sett instrumentpanelet. Det lignet litt på Lamborghini, men han hadde raskt matter over alt inni så jeg ikke fikk tatt nærbilder. Instrumentpanelet var en skjerm, skriver Kulvik i en e-post.

Taycan-versjonen Kulvik så er stort sett lik den vi tidligere har sett, minus eksosrørene. Lyktene bak ser også ut til å være nye.
Jim Harry Kulvik

2.800 i kø i Norge

Bildene viser en Taycan som er mer eller mindre helt lik prototypen Porsche selv viste frem nylig, og som vi også har sett i Norge tidligere, men altså uten eksosrørene bak.

Den endelige produksjonsmodellen skal vises frem på bilmessen i Frankfurt i september, og nylig ble det offentliggjort at Porsche hadde fått 30.000 forhåndsbestillinger globalt. 2.800 av disse er i Norge, og disse har lagt inn et depositum på 20.000 kroner hver.

Da Porsche viste frem prototypen av Taycan nylig, var det fortsatt med de falske eksosrørene bak.
Porsche

Porsche har varslet at Taycan vil få over 600 hestekrefter, en toppfart på 250 kilometer i timen og vil gjøre 0-100 kilometer i timen på under 3,5 sekunder.

Taycan vil også sannsynligvis bli den elbilen på markedet som vil kunne lades aller raskest. Den tar nemlig i bruk et 800-volts-system som åpner for lading med opptil 350 kilowatt – men nylig ble det klart at det ikke vil skje før i 2021. Bilen vil nemlig lanseres med rundt 250 kW ladekapasitet.

Endelig batteristørrelse og rekkevidde er ikke kjent, selv om prototypen Car Magazine kjørte nylig hadde et batteri på 96 kWh, så det er jo en indikasjon. Bladet skrev også at bilen vil komme i en variant med 80 kWh batteri.

Porsche har tidligere sagt at de sikter på over 500 kilometer rekkevidde. Bilen skal kunne lades til 80 prosent, altså rundt 400 kilometer rekkevidde, på bare 15 minutter.

Jim Harry Kulvik

Starter på topp?

Prisen er foreløpig ikke kjent, men det har vært indikert at prisen vil ligge mellom Cayenne og Panamera. Hvis vi trekker fra moms og avgifter på disse tyder det på en norsk innstegspris på et sted mellom 650 000 og cirka 850 000 kroner.

Det er imidlertid ikke usannsynlig at Porsche gjør som konkurrentene og starter med de mest kostbare versjonene av bilen, som sannsynligvis vil være betydelig dyrere enn dette.

Taycan var også på norgesbesøk tidligere i år. Vår fotograf fanget dem på kaia til Kielferga i Oslo.
Trond Solberg, VG

Administrerende direktør Morten Scheel i Porsche Norge har tidligere sagt til Tek.no at de ikke har konkrete indikasjoner på hvilke volumer de kan levere i 2020 foreløpig.

– Men vi har vært tidlig ute med å forhandle volum med fabrikken, så vi har god tilgang på Taycan i 2020, fortalte Scheel tidligere i år.

Nylig ble det også kjent at Porsche planlegger en elektrisk versjon av SUV-en Macan.

annonse

Les også