Til hovedinnhold

Apple slipper iOS 12.1 i løpet av dagen

Gir deg nye emojier, bedre dybdeskarphetskontroll og gruppesamtaler i FaceTime.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Vegar Jansen

Operativsystemet iOS for iPhone, iPad og iPod touch rulles ut i versjon 12.1 i løpet av dagen. Oppdateringen inkluderer blant annet gruppesamtaler i FaceTime og 70 nye emojier å leke seg med.

Dersom du er mer opptatt av fotografering, er det noe nytt for deg også. På iPhone-modeller med portrettmodus skal det nå bli mulig å justere dybdeskarpheten ikke bare under forhåndsvisning, men også etter at bildet er tatt.

Denne funksjonen skal også fungere på selfier i de tilfellene frontkameraene har TrueDepth-teknologi, altså med iPhone X eller nyere modeller.

Fikser «Beautygate»-feil

Dette er også oppdateringen som vil fikse selfiefeilen som har fått kallenavnet «Beautygate». Apple innrømmet feilen til nettstedet The Verge, og sa det var en programvarefeil og ikke en tiltenkt funksjon.

Feilen gjorde at personer fikk utjevnet huden på bilder slik at det så retusjert ut.

Foruten dette gir iOS 12.1-oppdateringen Dual SIM med eSIM for iPhone Xs, Xs Max og iPhone Xr, men det vil naturligvis være avhengig av at teleoperatøren har støtte for dette.

Utsatt samtalefunksjon er tilbake

I gruppesamtalene vil det være mer fokus på de mer aktive deltakerne.
Apple

En av nyhetene i iOS 12.1 er altså muligheter for å ha gruppesamtaler via FaceTime. Dette var opprinnelig planlagt å slippes ved hovedlanseringen av iOS 12 tidligere i høst, men Apple droppet overraskende hele funksjonen i forkant.

Det er mulig å ha med opptil 32 deltakere under gruppesamtalene, og du kan bruke de samme kameraeffektene som i Meldinger-appen – eksempelvis klistremerker, filtre og animojier.

For å forenkle kaoset som kan oppstå under store gruppesamtaler, inkluderer FaceTime også ny funksjonalitet i form av automatisk gjenkjenning av aktive deltakere og stille varsling.

Gruppesamtaler i FaceTime integreres også i Meldinger-appen for å gjøre det enkelt å starte en gruppesamtale i FaceTime fra en iMessage-gruppesamtale.

At iOS 12.1 kommer i løpet av dagen er nok ikke tilfeldig – det ryktes nemlig at selskapet blant annet kan slippe nye iPad-modeller under kveldens lansering:
Dette tror vi Apple kan komme med >>>

(Kilde: Apple)

annonse