Nyhet

Så mye har de tjent på Fortnite på iPhone

Håver inn millioner hver eneste dag.

En av Fortnite Battle Royales mange styrker er at spillet er tilgjengelig på de fleste tenkelige plattformer. I stedet for å fokusere utelukkende på PC- eller spillkonsoll-markedet, har spillselskapet Epic også sluppet det populære skytespillet sitt på iOS og Android.

Nå viser tall fra analyseselskapet Sensor Tower at Epic skal ha tjent inn hele 300 millioner dollar, nesten 2,5 milliarder kroner, på iOS-versjonen av spillet alene.

Dette inkluderer altså bare penger tjent via iPhone- og iPad-spillere.

Fortnite er helt gratis å laste ned og spille, men kosmetiske oppgraderinger og spillvaluta koster penger.

Enorm vekst, men klarer ikke å slå Pokemon

Fortnite ble sluppet på iOS i begynnelsen av april i år, og med hele 300 millioner dollar på bare 189 dager, er den blant de aller raskest inntjenende spillene på iOS-plattformen noen sinne. I sin sjanger knuser den konkurrentene som Clash Royale og Honor of Kings, som henholdsvis fikk inn «bare» 228 millioner dollar og 121 millioner dollar de første 200 dagene.

Til tross for skyhøye tall klarer imidlertid ikke Fortnite å slå Pokemon Go, som knuste alle rekorder da det ble sluppet sommeren 2016.

Pokemon Go fikk inn 300 millioner dollar fra iOS-brukere på bare 113 dager.

God Android-start

Fortnite har også hatt begrenset tilgang for Android-brukere, og ble gjort tilgjengelig for Samsung-eiere den 9. august.

Siden den gang har spillet sanket inn 60 millioner dollar på plattformen. Kombinert har Epic altså tjent inn omtrent 360 millioner dollar på mobilplattformer alene. Legger man til penger fra mikrotransaksjoner på PC, Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch er det liten tvil om at spillselskapet ruger på en enorm pengehaug.

Les også
Nå får Fortnite på mobil endelig støtte for trådløse kontrollere
Les også
«Gratisspill» dro inn nesten 90 milliarder dollar i fjor
Les også
Epic Games vil ta opp kampen med Steam og gjengen
annonse