Til hovedinnhold

Endelig blir også hårfønerne trådløse

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Las Vegas (Tek.no): Det meste av bærbar elektronikk har rukket å få strømkabelen erstattet av et batteri på noe vis, men hårfønere har vært et unntak. Det vil selskapet Volo Beauty gjøre noe med. I Las Vegas lanserte de det de kaller verdens første trådløse hårføner på Kickstarter.

– Utfordringen med å gjøre hårfønere trådløse er at de bruker veldig mye strøm, gjerne 1600 til 1800 watt. Vi tørker hår på en annen måte, og har byttet ut nikromtråden vanlige hårfønere bruker med et kvarts-infrarødt element som bare bruker 600 watt, sier Volo-grunnlegger Ryan Goldman til Tek.no.

– Nikromtråden ble funnet opp på 1920-tallet, så vi ville ikke bare lage en trådløs hårføner, vi ville også tenke nytt om hvordan håret kan tørkes. Vanlige hårfønere er veldig skadelige for håret, sier Goldman.

– Sunnere for håret

Volo Go bruker et kvarts-infrarødt element til å tørke håret. Det skal være sunnere for håret enn varmetråden andre hårfønere bruker. Her i ladestasjonen.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Volo Go, som hårføneren heter, blir dermed ikke like varm som vanlige hårfønere, men selskapet selv hevder at føneren tørker håret raskere enn andre fønere ved å penetrere hårskallet og i praksis tørke håret «innenfra». 10 minutter skal være nok til å fullstendig tørke langt, tykt hår.

De hevder også at håret ikke blir krusete etter føning på samme måte som det kan bli med konvensjonelle hårfønere.

Utfordringen er muligens batterilevetiden. Volo Go har to effektnivåer i tillegg til kaldluft, og Goldman sier den vil holde rundt 13 minutter på maks effekt, 24 minutter på medium og i hele fire timer på kald-innstillingen.

Volo-grunnlegger Ryan Goldman sier han var lei av å se frisørene i hårsalongene hans vikle seg inn i kabler, og at det var årsaken til å utvikle Volo Go.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kostbar sak

Prisen er kanskje også et minus. Volo Go er planlagt å koste 399 dollar, rundt 3400 kroner, når den slippes i vanlig salg. Kickstarter-backere vil imidlertid få en viss rabatt, i tillegg til ekstra utstyr.

Det plasserer den dermed på samme pris som Dysons avanserte Supersonic-hårføner, som verken er trådløs eller infrarød, men hevder å flytte ekstremt mye luft på grunn av sin spesialutviklede motor, i tillegg til at den kontrollerer lufttemperaturen 20 ganger i sekundet for å unngå varmeskader på håret.

Dyson-føneren koster 3999 kroner i Norge, og det er trolig i det samme prisleiet som Volo Go vil havne på hvis den dukker opp i norske butikker.

annonse