Nyhet

Avis: Samsung vil selge skjermteknologien sin til Apple

De to mobilselskapene Samsung og Huawei har imponert oss i det siste med sine to brettbare mobiler – Galaxy Fold og Mate X. Nå rapporterer det koreanske tidsskriftet ETNews at Samsung skal være interessert i å lisensiere ut skjermteknologien til andre mobilselskaper også.

Blant selskapene Samsung har snakket med finner vi både Google og Apple.

Kan bety brettbar iPhone

Konsepttegning av hvordan en brettbar iPhone vil kunne se ut.

Hvis rapportene fra ETNews stemmer kan det hende Apple vil lansere en brettbar iPhone – kanskje så tidlig som i høst.

– Markedet for brettbare enheter er så vidt i oppstartsfasen, men hvis Apple også melder sin ankomst kan dette fort bli til en storm i bransjen, skriver ETNews.

Apple-sjefen sa nylig i et investormøte at de gambler med et produkt som vil «blåse dere av banen». Kanskje er det snakk om et produkt som benytter seg av Samsungs skjermteknologi. Det var heller ikke lenge siden vi så lekkede patenter fra Apple som viste en brettbar iPhone.

Googles kommende mobil, trolig kalt Pixel 4, er ikke ventet å få brettbar skjerm helt ennå. Forgjengeren Pixel 3 ble lansert i fjor høst, og så langt har de vært relativt konservative på designfronten.

Leverer allerede skjermer til Apple

Samsung og Apple har vært bitre konkurrenter på mobilmarkedet i lang tid, og spesielt her i Norge har Samsungs toppmodeller ofte knivet mot Apples nye iPhoner om førsteplassen.

Bak kulissene har imidlertid de to selskapene jobbet tett, og flere av komponentene i Apples mobiltelefoner har kommet fra nettopp Samsung. I 2017 kom de to selskapene enda nærmere hverandre da Apple brukte Samungs skjermpaneler i iPhone X, og senere i iPhone Xs og Xs Max.

Tre variatner har blitt vist frem:
VI tar en titt på hva som skiller de brettbare mobilene fra hverandre »

Les også
Samsung planlegger brettbar klapptelefon og Mate X-konkurrent
annonse