Nå er det seks banker i Norge som støtter Apple Pay

Storebrand føyer seg inn i rekken.

Apple Pay ble lansert i Norge i juni 2018, men fortsatt er antallet banker som støtter løsningen ganske tynt.

I dag varsler imidlertid Storebrand at de åpner for Apple Pay.

– Kundene søker stadig etter smarte løsninger, og det er viktig for oss å være ledende i den digitale utviklingen. Våre kunder ønsker å bruke Apple Pay, og kunden er sjefen, sier konserndirektør Wenche Martinussen i Storebrand i en pressemelding.

Selskapet blir dermed det sjette selskapet i Norge som støtter Apple Pay. Fra før har kunder av Monobank, Nordea, Santander, Sbanken og ST1 hatt mulighet til å ta i bruk Apples betalingsløsning.

Foreløpig er det kun Visa-kort (både kreditt- og debetkort) som kan brukes med Apple Pay hos Storebrand. Visa Electron kommer i juni.

– Glade og stolte

Apple Pay lar deg i praksis legge inn kortdetaljene dine på mobiltelefonen, og så betaler du kontaktløst på samme måte som du vanligvis gjør med et kontaktløst bank- eller kredittkort i butikken.

En av fordelene med løsningen er imidlertid at kortnummeret aldri lagres på enheten din eller på Apples servere, og heller aldri deles med forhandlerne. I stedet lages et eget nummer til enheten din og en engangskode til hver transaksjon.

– Vi er glade og stolte over å kunne tilby Apple Pay til våre kunder. Denne betalingsløsningen vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Martinussen.

Storebrand støtter for øvrig også konkurrenten Google Pay, sammen med Monobank, Nordea, Sparebanken Sør, Revolut, Danske Bank og OBOS-banken.

Norges største bank DNB tilbyr fortsatt verken Apple Pay eller Google Pay til sine kunder, og uttalte i forbindelse med Apple Pay-lanseringen at de mente kundene var fornøyde med eksisterende løsninger. De sa også at de ville satse på å videreutvikle Vipps som norsk betalings-app.

Les også
Nok en bank åpner for Google Pay
Les også
Alipay og Vipps går for felles løsning
Les også
DNB lanserer Google Pay
annonse