Til hovedinnhold

Roomba vil bruke robotstøvsugeren til å kartlegge WiFi-dekningen i hjemmet ditt

iRobot

Mange robotstøvsugere har nå fått på plass WiFi-funksjonalitet, og blant de aller beste finner vi toppmodellene til iRobot. Nå melder blant andre The Verge at iRobot tester ut en ny funksjon som utnytter WiFi-tilkoblingen på en ganske nyttig, ny måte.

Mobilappen som brukes til å styre støvsugeren får nemlig snart en oppdatering som setter støvsugeren i stand til å kartlegge WiFi-dekningen i huset ditt, slik at man kan danne seg en oversikt over hvor signalene er sterkest, svakest og eventuelt fraværende.

Kommer først i betaversjon

Funksjonen vil eksistere side om side med Clean Map-funksjonen. Bilde: iRobot

Funksjonen blir integrert i den såkalte Clean Map-funksjonen, kartet som viser hvor roboten har vært i huset mens den jobber. Med den nye oppdateringen vil brukeren kunne veksle mellom dette kartet og et eget kart over WiFi-signalene etter at man har satt støvsugeren i sving.

Etter hvert som støvsugeren kartlegger huset vil de ulike områdene markeres med tre ulike WiFi-styrkegrader, og altså ingen detaljert informasjon utover dette. Hensikten er blant annet å gi deg verdifull informasjon om hvor man eventuelt bør flytte ruteren, eller kanskje bare kjøpe et Mesh-nettverk.

Funksjonen har allerede vært tilgjengelig for et begrenset antall brukere i USA, og snart skal utvides i form av en frivillig betaversjon i appen denne måneden. Det er ennå uvisst akkurat når WiFi-kartleggingen skal slippes i en endelig utgave for alle brukere.

Funksjonaliteten er for ordens skyld kun tilgjengelig på Roomba 900-serien, som er de eneste modellene til iRobot med avanserte nok sensorer til å kunne tilby funksjonaliteten.

Er du på utkikk etter en robotstøvsuger? Vi har støvsugd i ukesvis for å finne den beste på markedet »

annonse