Til hovedinnhold

Nests smarte dørklokke er kommet til Norge

Nå kan du slippe å labbe til døra for å svare.

Nest

I fjor høst ble det klart at Google-eide Nest – selskapet bak den kjekke røykvarsleren Nest Protect og Nest-kameraene – skulle satse på flere smarte dingser til huset.

Etter kun å ha vært tilgjengelig i det amerikanske markedet, kommer nå Nest Hello omsider til Europa og Norge.

Hello er en ringeklokke med mikrofon, høyttaler og kamera, som gjør at du via en app på mobilen eller nettbrettet kan se og kommunisere med de som skulle finne på å ringe på.

Eller for den saks skyld, ikke ringe på. Skulle det luske folk rundt i nærheten av ringeklokka, vil den kunne ta bilde eller video av opptrinnet og varsle deg om det. Eller eksempelvis spille av et forhåndsinnspilt lydopptak.

Bilde: Nest

Kameraet i Hello er på 1600 x 1200 piksler (altså 4:3) med 160 graders vidvinkel. Det skal kunne ta anstendige bilder og video enten det er lyst eller mørkt.

Ringeklokka vil også potensielt kunne brukes i et større Nest-økosystem. Eksempelvis har de et samarbeid med dørlåsprodusenten Yale, og i USA kan derfor systemet fjernopplåse døra – selv over internettet. Men om akkurat det vil komme til Norge vet vi ikke ennå.

Prisen er et annet punkt. I likhet med røykvasleren og kameraene er ikke akkurat Nest-produktene rimelige. Veiledende ligger Nest Hello på 2790 kroner, og da kommer eventuelle kostnader til installasjon i tillegg.

Dørklokkekameraet skal bli tilgjengelig i visse norske butikker fra midten av juni måned.

Nest Protect er ganske kjekk:
To år senere: Så godt funker den smarte Nest-røykvarsleren >>>

(Kilde: Nest)

annonse