Tek.no

Nyhet

5.000 norske mobilkunder får ny operatør 1. mars

Sponz opphører og Hudya overtar mobilkundene 1. mars.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
25 Feb 2020 11:58

5.000 norske mobilkunder får ny operatør etter at Hudya og Sponz har blitt enige om en avtale hvor Hudya overtar kundeporteføljen til Sponz.

Det er andre gang Hudya i praksis kjøper opp et annet mobilselskap – i november 2018 ble det klart at de overtok kundene til Telipol, den gang rundt 15.000 i antallet.

Trenger ikke bytte SIM

Hudya betaler 1.300 kroner per kunde til Sponz, en sum som betales i aksjer i Hudya AB. Kundeporteføljen skal overføres 1. mars, men for kundene vil det sannsynligvis bli små forskjeller.

Både Hudya og Sponz kjøper nemlig mobiltjenestene sine gjennom selskapet eRate, med Telenor som nettleverandør.

– Kundene behøver ikke gjøre noe når de overføres til Hudya. Det kommer ikke til å finnes noen portering eller SIM-kortbytte, og naturligvis beholder de abonnementet og prisene de har i dag, sier telekom-sjef Pål Eivind Vegard i Hudya i en pressemelding.

For en del av kundene vil det sannsynligvis også være noen kroner å spare på at Hudya overtar. Hudya er nemlig litt billigere enn Sponz i enkelte kategorier, og har dessuten langt flere ulike datapakker å by på:

Hudya innehar i skrivende stund også hederen for beste mobilabonnement i kategoriene Lite data og Middels data i vår siste kåring.

– For oss har det vært veldig viktig å finne en kjøper av vår kundebase som kan fortsette å tilby våre kunder samme vilkår. Hudya har over tid vist at de har mulighet til å tilby veldig gode tjenester til sine kunder, og med en enda større bredde enn vi til nå har kunnet tilby, sier styreleder Jan Erik Sørgaard i Sponz AS.

Hudya tilbyr i tillegg til mobiltelefoni også blant annet strøm og forsikring. I desember kjøpte de også opp betalingstjenesten Payr.

annonse

Les også