Tek.no

Nyhet

Googles «AirPods»-konkurrent er ute. Dette mener testerne

Google
28 Apr 2020 10:47

Tross at Googles Pixel Buds kom på markedet etter Apples originale AirPods, hadde Google gått for et design med en tråd mellom øreproppene. Nå er generasjon to på markedet, og endelig har også Google trått inn i «true wireless»-æraen.

Med en pris på 179 dollar plasserer 2020-versjonen av Pixel Buds seg omtrent på par med Apples Airpods.

Førstegenerasjons Pixel Buds ble aldri offisielt tilgjengelig i Norge, og etter det vi kjenner til foreligger det ingen offisielle planer om noen endring for versjon to. Skal du ha tak i dem i Norge må du sannsynligvis gjennom kanaler som gråimporterer produktet, slik vi så var tilfellet med den første generasjonen.

Testerne: God lyd, god passform, varierende komfort

Mandag kveld kom de første testene av produktet - en rekke av dem samtidig, slik det gjerne er når store elektronikkprodusenter vil promotere de nye produktene sine.

Google

Engadget scorer Pixel Buds 83 av 100 poeng, og gir dem skryt for god touchbetjening, solid lydkvalitet og høy komfort. Tester Billy Steele fremhever spesielt muligheten for å påkalle Google-assistenten kun ved å si «OK Google» eller «Hey Google» og skryter også av Pixel-proppenes innebygde tolkefunksjon. Han savner imidlertid litt mer basstrøkk og synes batterilevetiden på bare drøye fire timer er noe svak.

The Verge er noe mer tilbakeholdne, og gir karakteren 7,5 av 10. De skriver at proppene er diskré i øret og sitter godt på plass, men at vingene som holder dem fast kan gnage noe etter en tids lytting. De noterer også at de to proppene ser ut til å bruke strøm litt ujevnt, noe Google forklarer med at de fyller ulike funksjoner til enhver tid, og at forbruket vil jevne seg ut om man for eksempel går fra en telefonsamtale til musikklytting.

The Verge påpeker også at Pixel Buds har en ventil, ikke ulikt Apples AirPods Pro, som gjør at noe omgivelseslyd slipper inn, men at man slipper den litt påtrengende følelsen slike kanalpropper ofte har i ørene. Mangelen på aktiv støydemping gjør imidlertid at det kan bli litt mye omgivelseslyd, skriver de. Også her fremheves litt tynn bassgjengivelse som et minus.

CNet gir på sin side 8,5 av 10, og fremhever blant annet at ladeetuiet er pent og føles mer påkostet enn både Airpods- og Samsung Galaxy Buds-etuiene. De skriver dessuten at samtalekvaliteten er blant den beste i kategorien, og ser ellers ut til å være relativt enig med de øvrige når det gjelder lydkvalitet og komfort.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Sennheiser på topp

Her i Tek.no har vi ikke testet verken første- eller andregenerasjons Pixel Buds, men på nåværende tidspunkt er det Sennheiser Momentum True Wireless 2 som holder «Best i test»-plasseringen hos oss.

De byr på den absolutt beste lyden i true wireless-kategorien, sitter godt på plass, har god batterilevetid og en helt grei aktiv støydemping.

Andre meget gode alternativer er Sony WF-1000XM3, Apple AirPods Pro og Jabra Elite 75t, mens svenske Sound by Swedens Supra Nero-TX er vårt førstevalg om du ikke vil bruke mer enn en knapp tusenlapp på true wireless-propper.

annonse