Tek.no

Nyhet

Microsoft øker presset på Stadia og Playstation Now

Inkluderer «xCloud»-strømmetjenesten i Xbox Game Pass.

Microsoft

Nylig annonserte Microsoft at de første beta-brukerne hadde sluppet inn på Project xCloud, tjenesten som lar deg strømme alle Xbox-spill du eier til datamaskiner, nettbrett og telefoner fremfor å måtte kjøre dem lokalt fra en Xbox One eller One X.

I helgen slapp selskapet nyheten om at xCloud vil inkluderes i Xbox Game Pass. Sistnevnte er en abonnementstjeneste som gir tilgang på samtlige av Microsofts egne spill, samt et utvalg spill fra tredjeparter, for en fast sum i måneden.

Når Project xCloud åpner for alle brukere en gang neste år betyr det dermed at man for en gitt sum i måneden får tilgang til et bredt spekter av titler nesten uansett hvor du er eller hvilke enhet du har for hånden.

I tillegg til å strømme titlene du har tilgang på gjennom Xbox Game Pass vil du dessuten få muligheten til å strømme spillene du allerede har kjøpt og eier selv.

I forbindelse med annonseringen ble det også klart at omtrent 50 nye titler slippes til Xbox Game Pass innen utgangen av 2020, noe som bringer det totale spillutvalget opp til over 150 titler.

Microsoft

I strupen på Google Stadia

Helgens annonsering har nok vært planlagt en stund, men tidspunktet den kommer på er svært interessant. Det er bare noen uker siden Sony bestemte seg for å nær halvere prisen for sin strømmetjeneste Playstation Now. Googles store spillsatsning Stadia er dessuten bare noen timer unna lansering.

Stadia er også en strømmetjeneste for spill, men fremstår nå som mer begrenset i forhold til Microsofts løsning.

Stadia vil for eksempel lanseres med kun 22 tilgjengelige spill og krever at du kjøper hver tittel du vil strømme via tjenesten fra deres egen butikk. Inntil videre må du også betale en fast abonnementskostnad for tjenesten, men får da til gjengjeld tilgang til å spille i inntil 4K 60 FPS via Chromecast Ultra eller Chrome-nettleseren.

Google jobber for tiden med en gratisløsning som skal la deg strømme spill du kjøper via Stadia-butikken helt gratis. Da vil kvaliteten være begrenset til inntil Full HD-oppløsning og 60 bilder i sekundet.

Vi jobber for tiden med en test av Google Stadia, så følg med her på Tek.no for våre inntrykk.

Les også
Sony kutter Playstation Now-prisene
annonse