Til hovedinnhold
NyhetSpotify tester karaoke-funksjon

Spotify tester etterlengtet funksjon

Skal gjøre det lettere å synge med.

Ifølge Techcrunch er Spotify i gang med å teste en ny karaoke-funksjon som vil gjøre det lettere å synge med på låter og faktisk treffe på timingen.

Teksten følger låta

Fra tidligere har Spotify-kunder hatt tilgang til å se sangtekster og små «fun facts» for mange låter de lytter til, men uten at musikken har vært skikkelig synkronisert opp mot teksten.

Nå vil derimot Spotify vise hvilken sanglinje du skal fokusere på, og automatisk rulle nedover teksten med musikken. Dessuten kan alle som har tilgang til karaoke-funksjonen se teksten i fullskjerm, noe som gjør den mye lettere å følge med på enn i dag.

Slik ser det ut når den nye karaoke-funksjonen er aktiv for testbrukere.

Ikke i Norge foreløpig

Spotify har bekreftet at de tester funksjonen i utvalgte områder og for utvalgte brukere. Enn så lenge er dette bekreftet å gjelde brukere i Canada, Indonesia og Mexico.

Som med alle funksjoner Spotify tester er det usikkert om den faktisk blir en permanent del av strømmetjenestens tilbud. Med tanke på at hovedkonkurrenten Apple Music lanserte nettopp en karaoke-funksjon som en del av iOS 13-oppdateringen nå i høst ville vi imidlertid ikke bli overrasket om Spotify snart ruller ut muligheten i hele verden.

Å kunne bruke Spotify til karaoke har dessuten ligget blant de mest etterspurte funksjonene på tjenestens nettsider i lang tid.

Se hvilke funksjoner Spotify-brukerne ønsker seg mest her »

I tillegg er det nok mange som husker at Spotifys skrivebords-app faktisk hadde omtrent samme funksjon for noen år siden, før denne noe overraskende ble trukket.

Ifølge Techcrunch har Spotify nå 113 millioner betalende abonnenter, mot Apple Musics 60 millioner. Sistnevnte har imidlertid passert den svenske tjenestens popularitet i hjemmemarkedet USA.

annonse