Tek.no

Nyhet

Sonos endelig smarte i Norge

Åpnet for Google assistant i åtte nye land.

One-høyttaleren er ett av mange Sonos-produkter som får tilgang på Google Assistent med en oppdatering som rulles ut nå.
Niklas Plikk, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
5 Nov 2019 20:09

I utlandet har Sonos-høyttalerne hatt støtte for taleassistenter en stund. Men først i dag fikk høyttalerne endelig støtte for Google Assistent på norsk. Endringen kommer som en programvareoppdatering til høyttalerne.

I praksis skal det gjøre høyttalerne like allsidige som vanlige Google Home-høyttalere, med mulighet til å si «Hei, Google ...» for å aktivere assistenten. Hvis du har nettverkshøyttalerne i flere rom og for eksempel smartbelysning fra Hue kan du altså styre den med stemmen rett fra rommet og høyttaleren du er i nærheten av.

Les også
Google oppdaterer defekte smarthøyttalere

Du kan selvfølgelig også styre lyden med Assistant, og be Sonos-systemet spille av en låt fra Spotify med et gitt volum.

Lovet funksjonen i 2017

Funksjonen kommer forholdsvis sent til Sonos-produktene her til lands, men den kom også relativt sent til disse produktene i det store og hele. Først i mai i år landet Assistent på Sonos-høyttalere i USA, for eksempel. Selskapet har lovet tilgang på Googles smarte hjelper helt tilbake til 2017.

Sonos-produktene skal fungere fint sammen med Googles og Nests smarthøyttalere i samme hjem og nettverk. Her en Google Nest Mini, en av de rimeligste smarthøyttalerne du kan kjøpe.
Niklas Plikk, Tek.no

I sin omtale av de nye funksjonene forklarer Sonos også at det er enkelte mer spesielle funksjoner som bare gjelder noen Sonos-produkter. For eksempel kan Google-assistenten fjernstyre TV-en hvis du har en lydplanke fra selskapet tilkoblet med HDMI-kabel. Grunnen til det er fjernstyringsfunksjonene som ligger i HDMI-standarden.

I dag er det en rekke forskjellige Google Assistant-produkter på det norske markedet, inkludert Google og Nests egne produkter som Home, Home Mini og Home Hub. Ellers er løsningen støttet i alt fra høyttalere til hodetelefoner av ulike merker. Men relativt få har like stor utbredning som Sonos-systemet har, ettersom produsenten har laget nettverkshøyttalere i en årrekke.

Støtter både Alexa og Assistent i utlandet

Sonos skryter ellers av at de er alene om å støtte flere taleassistenter, men enn så lenge er ikke det en egenskap vi her i Norge merker noe til. Amerikanske Amazon Alexa er nemlig ikke tilgjengelig på norsk. Hadde den vært det kunne kanskje vi også hatt Assistent og Alexa på annenhver Sonos-høyttaler i nettverket slik selskapet sier skal gå an i sin pressemelding.

Oppdateringen ble sluppet til Norge og sju andre land i dag, der blant annet Italia, Spania og Mexico også fikk støtten nå. I Sverige og Danmark har taleassistenten vært tilgjengelig fra før.

Les også
Sonos Move: En stuehøyttaler du kan ta med på tur
annonse

Les også