Tek.no

Nyhet

Ny nedlastingsfunksjon i Netflix avslørt

På vei til fremtidig oppdatering.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

For tre år siden ble det endelig mulig å laste ned hele episoder av Netflix-serier og filmer for avspilling uten nettdekning på mobilen eller nettbrettet ditt. Det er hendig på reise når du ikke vil bruke av datakvoten din, eller om bord på fly.

Ved å grave i koden til den siste Android-versjonen av Netflix-appen har det nå kommet frem at nedlastingsfunksjonen ligger an til å få en stor oppdatering.

Se innhold som bare er delvis lastet ned

XDA Developers har nemlig funnet referanser i den som tyder på at det skal bli mulig å begynne å se innhold som ikke har rukket å bli fullstendig lastet ned ennå.

Tekst som «Du har nådd slutten av det som er lastet ned så langt. Vennligst koble til internett for å fortsette å se», samt «Du må laste ned litt mer for å starte å se», er blant elementene som forespeiler den nye funksjonen.

Denne oppdateringen blir i så fall en etterlengtet utvidelse til dagens nedlastingsfunksjon, som faktisk hindrer deg i å starte visningen av en film på to eller tre timer selv om den er 99 prosent ferdig lastet ned.

Nå pleier ikke nedlastinger å ta spesielt mye tid, men mange har nok opplevd å feilkalkulere når de måtte haste ut døren på morgenen for å rekke bussen, og da er det jo kjekt å ikke stå helt på bar bakke om du uansett ikke ville rekke å se en hel film eller serie før du kunne koble deg til WiFi igjen.

Les også
Slik skrur du av autoavspillende trailere på Netflix

Tester ofte nye funksjoner

Strømmetjenesten Netflix er kjent for å teste ut nye funksjoner på små grupper med brukere før de kanskje rulles ut til alle abonnentene deres.

Tidligere har de blant annet testet funksjoner som muligheten til å slette nylig sette serier, spille av innhold i raskt tempo, samt hoppe rett inn i en tilfeldig episode av favorittserien din.

Noen av funksjonene ble aldri lansert, mens andre fortsatt er forbeholdt kunder i utvalgte områder. Om den nye nedlastingsfunksjonen til Netflix blir en permanent løsning alle får glede av, eller bare skal testes av noen få før den kanskje forsvinner igjen, gjenstår dermed å se.

Les også
Har Netflix satt opp kvaliteten igjen? Ting kan tyde på det
annonse