Til hovedinnhold

Regjeringen vil ha digitale alternativer til taksametre

Samferdselsdepartementet vil ha rimeligere løsninger enn tradisjonelle taksametre. (Illustrasjonfoto).
Jan Petter Lynau, VG

Samferdselsdepartementet vil gjøre det mulig bruke alternative løsninger til taksameter i drosje. Det skal gjøre det enklere å komme seg inn i drosjemarkedet.

En rekke forskrifter må endres for at dette skal bli mulig og disse endringene sendes nå ut på høring.

– Med nye digitale løsninger kan vi gjøre det enklere å komme seg inn i drosjemarkedet, samtidig som myndighetene og folk flest har tillit til at aktørene i drosjebransjen opptrer på en ryddig og seriøs måte, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

– Kostbar investering

Han mener at ny teknologi kan føre til en enklere arbeidshverdag for sjåførene og bedre betalingsløsninger for passasjerene.

– Drosjenæringen står overfor store endringer i tiden som kommer. Fra 1. november trer disse i kraft, slik at det blant annet skal bli enklere å etablere seg i markedet. Taksameter er en kostbar investering for mange, sier samferdselsministeren, som derfor ønsker seg mer lett tilgjengelige og rimeligere alternativer.

Høringsfristen er satt til 2. oktober.

Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet har tidligere sendt ut en høring om forslag til endringer i lovverket for å gjøre bruken av nye digitale løsninger lovlig.

annonse