Tek.no

Nyhet

Alt-i-ett hjemmekontor med fotokvalitet fra Canon

9 Jan 2004 09:40

Canon Smartbase MP390

For fotografene blant oss er MP390 spesielt gode nyheter: Ikke bare kan man få bildene inn på maskinen ved hjelp av den innebyggede 1200x2400 dpi scanneren, men man kan også få dem ut igjen i full 4800 dpi fotokvalitet. MP390 har også en innebygget kortleser slik at man kan skrive ut bilder direkte fra minnekortet. Vidunderet leser omtrent alle minnekort i produksjon (CompactFlash™ Type I & II, SmartMedia, Multimedia Card, SD, Memory Stick, xD-Picture Card og Microdrive). Videre har printeren har i tillegg støtte for PictBridge-standarden. Dette vil si at dersom du har et kamera som har PictBridge bygget inn, kan du koble kameraet ditt direkte til skriveren, ved hjelp av en USB port foran på skriveren. Etter at denne tilknytningen er laget kan en skrive ut bilder direkte fra digitalkameraet.

I tillegg kan maskinen sende faxer og lage kopier - i farge og sort-hvitt - uten hjelp fra en datamaskin. Likevel er det når printeren er koblet til en PC eller Mac at den er mest spennende: Sorthvitt-utskrifter går unna med en topphastighet på 18 sider i minuttet. Farger tar litt lenger tid, men hastigheten er likefullt meget respektabel: 12 sider i minuttet.

Man skal visst ikke bedømme en bok på omslaget, men i dette tilfellet har Canon pakket inn supermaskinen sin i et særdeles pent omslag: "Folk vil at miljøet på kontoret og hjemmekontoret skal vise at de har sans for kvalitet og design", sier Hege Kolberg, produktsjef hos Canon. "SmartBase MP390 er stilig nok til å virke fristende og har egenskaper som overbeviser".

Les også