Nyhet

- Ipod lages av slaver

Det har blåst rundt ørene på sjefene i Apple denne uken, etter at en britisk artikkel beskyldte selskapet for å produsere sine iPod-spillere under slaveliknende forhold.

Beskyldningene fra avisen Sunday går ut på at arbeiderne på iPod-fabrikken i Kina stort sett er kvinner som jobber 15 timers arbeidsdager. Lønna skal være på usle $50 i uken, eller omtrent 310 norske kroner.

Apple benekter naturligvis de dårlige forholdene på det sterkeste. Det amerikanske selskapet har nå kommet med en offisiell kommentar til Sundays beskyldninger.

"Apple er forpliktet til å forsikre at arbeidsforholdene i vår næringskjede er sikre, at arbeiderne blir behandlet med respekt og verdighet, og at fremstillingsprosessene er miljømessig forsvarlige", heter det fra selskapet.

Selskapet la også til at de nå undersøker bakgrunnen for beskyldningene, og at de ikke aksepterer brudd på retningslinjene for leverandørene sine.

I retningslinjene krever Apple at leverandørene ikke må ignorere på arbeidernes menneskerettigheter. I tillegg fokuserer retningslinjene på temaer som diskriminering, hard behandling, trakassering, ufrivillig barnearbeid, arbeidsmengde per dag og frihet til å fagorganisere seg.

(Kilder: MacWorld, Gizmodo)

Les også
Snakk med kompisen over iPod-en
Les også
Den ultimate iPod-guiden
Les også
Kle pels på iPod-en
annonse