Til hovedinnhold

Flybredbånd tar av

Bredbåndstjenester i fly er fortsatt ansett å være på prøvestadiet, men selskapet In-Stat spår en kraftig vekst i bruken av denne typen tjenester allerede i år. Ifølge In-Stat var omsetningen av slike tjenester under 7 millioner dollar totalt i fjor, mens omsetningen kommer til å øke på minst det tidobbelte i 2010, mener In-Stat.

Rimeligere nettilgang

Prisen per tilkobling ventes å gå ned som følge av nye forhandlinger mellom flyselskapene og nettleverandører. Gjennomsnittsprisen for bruk av bredbånd ombord i fly ventes å bli redusert med 24 prosent fra 2010 til 2014. På nettstedet pcmag.com finner du oversikt over priser.

Det vil ifølge In-Stat finnes rundt to tusen fly med innebygd WLAN-sone som passasjerene kan knytte en PC eller en mobiltelefon, og mer enn 76 millioner passasjerer kommer til å benytte seg av et slikt tilbud i 2012, mener In-Stat.

Det er selskapet Aircell som per i dag er den ledende leverandøren av bredbåndstjenester for fly, men det finnes andre aktører som Onair og Panasonic Avionics.

Norwegian klar med flybredbånd til høsten

Norwegian Air Shuttle har tidligere kunngjort et samarbeide med Row 44 om å tilby nettilgang i selskapets fly innen utgangen av 2009, men lanseringen har blitt utsatt i påvente av formell godkjennelse fra europeiske luftfartsmyndigheter, EASA. Tilgangen vil trolig være klar for lansering til høsten.

(Kilde: Digi.no)

annonse