Til hovedinnhold

Facebook med meldingssystem

Facebook presenterte i går et nytt meldingssystem, men det nye systemet er ifølge Facebook-sjef Mark Zuckerberg, egentlig ikke en e-posttjeneste, i hvert fall ikke slik det har gått rykter om. Facebook anser det nye systemet heller ikke som en konkurrent til e-posttjenester som Gmail.

Brukerne kan riktignok få egen @facebook.com-adresse, dersom de ønsker dette, men det nye systemet er mer enn en e-posttjeneste. Det skal ligne mer på SMS eller lynmeldinger. Facebook har over 500 millioner brukere, og ganske mange av disse bruker nettopp SMS for å kommunisere med venner. Facebook har fått tilbakemeldinger fra brukere som mener at dagens e-postsystem er for tregt, og derfor bestemte de seg for å utvikle et nytt meldingssystem.

Det nye systemet skal altså ikke være en e-posttjeneste i tradisjonell forstand. Det har ikke noe emne, ingen kopi (cc), ingen blindkopi (bcc), brukerne sender bare meldingen ved å trykke på Enter-tasten. Målet med det nye systemet skal være å gjøre kommunikasjon mer effektiv, mer personlig og enklere.

Systemet består av tre deler:

  • Sømløse meldinger i den forstand at det skal kunne fungere like godt uansett hva slags enhet som brukes, eksempelvis mobiltelefon eller datamaskin.
  • Samtalehistorikk. Alle samtaler med samme personen skal være lett tilgjengelig på ett sted, uansett om samtalen går via SMS, chat eller e-post.
  • Sosial innboks. Innboksen skal være utstyrt med et filter, noe som skal gjøre det enkelt å unngå uønskede meldinger.

Systemet skal etter planen rulles ut til alle brukere i løpet av de neste månedene. Dette blir en forsiktig prosess, og i første omgang vil kun brukere med invitasjoner kunne ta i bruk systemet.

(Kilder: Mashable, Zdnet, Facebook-blogg)

annonse