Tek.no

Nyhet

Disse mobilene slippes ut på beite i juli

2 Juli 2010 13:25

Sommerstillheten er i ferd med å senke seg over mobilprodusentene. Er du på jakt etter en ny mobil i sommer, finner du et lite antall nye telefoner å velge mellom.

Nokia

X6 8 GB

Finnene har to nye modeller denne måneden, og den ene av dem er en 8 GB-versjon av X6.

Les test av X6 18 GB »

Bortsett fra at internminnet er halvparten så stort, er det sannsynligvis lite som skiller den nye versjonen av telefonen og den originale modellen. Originalen har ikke støtte for minnekort. Om den nye varianten har dette, er uvisst.

X6 kan ses på som Nokias nyeste musikkflaggskip, med både mye internminne, 3,5 millimeters lydutgang og støtte for et lass med medieformater.

Telefonen har i tillegg en 3,2 tommer stor kapasativ trykkskjerm, super-3G, 3G, Edge og Wi-fi for surfing. GPS er også på plass. Et fem megapikslers kamera med autofokus og fotolys lar deg forevige minner.

Hva Nokia X6 8 GB koster er foreløpig ikke kjent. Du kan imidlertid regne med at den vil koste mindre enn den originale storebroren som koster rundt 2500 kroner.

C6

C6 er en kontormobil for deg som ikke er interessert i å se altfor mange tusenlapper flakse av sted når du kjøper ny telefon.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm og fullt qwerty-tastatur. Er du avhengig av å kunne skrive e-post og andre meldinger raskt mens du er på farta, kan dette tastaturet være idéellt.

Til å sjekke e-post og andre nettbaserte ting, har du alle surfeteknologier du kan få her til lands.

Internminnet er på 200 MB, og et minnekort på 2 GB følger med i pakken.

Kameraet til C6 kan ta fem megapikslers bilder, og har i tillegg autofokus.

Sony Ericsson

Zylo

Den eneste mobilen fra Sony Ericsson denne måneden er musikkmobilen Zylo.

Telefonen har nedskyvbart tastatur og støtte for lydformetet FLAC. Dette formatet er såkalt tapsfri lyd, og skal være det beste av det beste når det kommer til lydkvalitet. Telefonen har minnekortstøtte.

Zylo kommer med en rekke mer eller mindre nyttige ekstrafunksjoner. En av dem er muligheten for å spille lydeffekter i bakgrunnen under samtale.

Ellers har telefonen en 2,6 tommer stor skjerm og støtte for både Edge, 3G og super-3G. Wi-fi finnes imidlertid ikke. Et tremegapikslers kamera er på plass for deg som vil ta bilder.

Zylo koster rundt 1200 kroner.

HTC

Wildfire

Wildfire er en ny Android-mobil fra HTC, som er fullpakket med det du skulle ha behov for i de fleste sammenhenger: Super-3G, 3G, Edge, Wi-fi og Bluetooth med A2DP for tilkobling av trådløse hodesett.

Skjermen er 3,2 tommer stor. Noe fysisk tastatur finnes ikke; fingrene dine er det eneste verktøyet du trenger for å bruke Wildfire.

Internminnet er på 512 MB. Det følger ikke mer noe minnekort i pakken, men telefonen har støtte for minnekort på opptil 32 GB.

Et fem megapikslers kamera sitter på baksiden, og kan ta bilder med både autofokus og LED-blits. Vil du høre på musikk, kan du lett koble til ditt eget hodesett via ledning også. Telefonen har nemlig en 3,5 millimeters lydutgang.

Prisen på Wildfire ligger på rundt 2230 kroner og oppover.

Samsung

B7722

Dette er kanskje den mest spesielle telefonen fra Samsung denne måneden. Den har nemlig plass til to SIM-kort, noe som ikke er direkte vanlig i Norge enda.

B7722 har en egen knapp på siden hvor du kan velge mellom hvilket av de to SIM-kortene du har i telefonen som skal brukes. Denne vekslingen kan du gjøre uten at du behøver å slå telefonen av og på igjen.

Telefonen har en 3,2 tommer stor trykkskjerm, samt super-3G og Wi-fi. Begge teknologiene gir deg mulighet til å surfe i gode hastigheter. Telefonen skal være god å bruke til for eksempel Facebook.

Operativsystemet i B7722 er Samsungs eget Touch Wiz. På baksiden sitter et fem megapikslers kamera.

B7722 koster fra rundt 2870 kroner.

E2370 Xcover

Denne telefonen kan passe til deg som har for vane å utsette mobilen din for litt ekstra sterke påkjenninger. E2370 Xcover er nemlig IP54-sertifisert, noe som betyr at den skal tåle både fukt og smuss langt bedre enn vanlige mobiler.

Den innebygde lommelykten kan brukes til å lyse opp mørke stunder.

E2370 Xcover er ellers en enkel telefon, med en 1,77 tommer stor lavoppløst skjerm.

Internminnet er på 5 MB, men ekstra minne kan puttes inn via minnekort om nødvendig. Telefonen har i tillegg Bluetooth og A2DP-støtte.

Prisen på E2370 Xcover er foreløpig uviss.

I 5800 Galaxy 3

Dette er oppfølgeren til Galaxy Spica, og kjører operativsystemet Android versjon 2.1.

Les test av Galaxy Spica »

Av trådløs teknologi finner du både super-3G, Wi-fi og GPS, sistnevnte for å finne frem her i veien via kart.

Trykkskjermen til I5800 Galaxy 3 er 3,2 tommer stor. En 3,5 millimeters lydutgang er på plass, slik at du kan koble til vanlige hodesett. Internminnet er på 170 MB, og et minnekort på 1 GB skal følge med i pakken.

På baksiden sitter et kamera på tre megapiksler og autofokus.

Prisen på I5800 Galaxy 3 er foreløpig uviss.

Apple

Iphone 4

Siste utgave av Apples telefon, Iphone ventes også å være i hyllene i løpet av juli. Noen offisielle priser eller konkret dato har vi foreløpig ikke fått for denne.

Norge er likevel på listen over land som skal få tilgang på telefonen i andre runde av lanseringen.

På menyen står en radikal designendring. Dette er den første Iphonen som ikke har avrundede kanter. Telefonen er den første i verden med gyroskop som skal forbedre bevegelsesstyrte spill kraftig.

Skjermen har fått en oppgradering, og oppløsningen er nå på 960 x 640 piksler. Størrelsen er fortsatt på 3,5 tommer, og menysystemet er foruten noen mindre endringer slik vi kjenner det fra før.

Kameraet er også oppgradert og tar tar nå gode bilder i 5 megapiksler.

Vi forventer en pris omkring 5500 kroner for billigste utgave, og salgsstart mot slutten av måneden - uten at dette er offisielt bekreftet fra noe hold.

Les test av Iphone 4 »

Les også
Her er de nye juni-modellene
Les også
Her er de nye mai-mobilene
Les også
Her er november-mobilene
annonse

Les også