Tek.no

Nyhet

Erstatt filmsamlingen med Cinema One

Vegard Ottervig
7 Des 2010 11:30

Den amerikanske produsenten av servere for hjemmeunderholdning, Kaleidescape, skal gi ut en ny mediaserver kalt Cinema One. Produktet har kapasitet til å lagre opptil 225 DVD-er eller 2500 CD-er for umiddelbar avspilling senere.

Poenget med denne type produkter er å plassere musikk- eller filmsamlingen sin – eller deler av den – i én enkel maskin. Man kan lett navigere etter årstall, skuespillere, sjangre, regissører og liknende. Cinema One støtter også to såkalte uavhengige musikksoner, som innebærer at man kan se på video i ett rom og høre på musikk i et annet.

En viktig funksjon med Cinema One er det vi kan kalle barnemodus. To fjernkontroller følger med – én for voksne og én for barn. Når barnemodus setter inn, vil systemet få et enklere brukergrensesnitt slik at de små også lett kan navigere og sette på filmen – uten irriterende DVD-reklamer og menyer.

Prisen er på hårreisende 29 900 kroner. Til denne blodprisen burde de ha tilbudt støtte for Blu-ray og andre streamingtjenester på nett, men kundegruppen kan tenkes å være rike familier som vil skaffe et enkelt, kompakt og lett oversiktlig underholdningssystem. Prisen er latterlig høy, men dette kan likevel ses på som et viktig skritt mot stadig mer brukervennlighet for det elektroniske hjem.

(Kilder: Engadget, Electronista, Übergizmo, Pressemelding)

Les også
Virgin Media byr på harddiskopptaker
Les også
Alt i ett fra Electrocompaniet
annonse

Les også