Til hovedinnhold

BD-Live i siget?

BD-Live: Nyttig eller bortkastet?

Sony melder om at bruken av den interaktive delen av Blu-ray-standarden – BD-Live – begynner å ta av. Ifølge trafikkdata fra selskapets egne BD-Live-servere skal snart en million brukere ha benyttet seg av funksjonen.

BD-Live er en del av Blu-ray profil 2.0, som et foreløpig et svært sparsomt antall Blu-ray-spillere støtter. Profil 2.0 krever dessuten kablet Ethernet-tilkopling, og det er det foreløpig ikke et stort antall brukere som har gjort tilgjengelig i stereobenken.

Unntaket er imidlertid Playstation 3 – som også støtter Blu-ray profil 2.0. Disse maskinene kommer som kjent med trådløs nettverkstilkobling – noe som gjør det veldig mye lettere å utnytte BD-Live.

Derfor antar man at et stort antall av BD-Live-brukerne så langt er Playstation 3-eiere.

Playstation 3 har også langt mer prosesseringskraft enn den jevne stue-Blu-ray-spiller, noe som gjør maskinene mer egnet til bruk med den interaktive delen av Blu-ray.

Det har tidligere ikke manglet på kritiske røster rundt BD-Live. Blu-ray-produsentene har rett og slett utvist stor skepsis til om disse interaktive ekstramulighetene har noe for seg.

Et eksempel på en kommende Blu-ray-tittel som skal inneholde BD-Live-funksjonalitet er Batman The Dark Knight. Denne utgivelsen vil komme med en mulighet for å lage egne bilde-i-bilde-kommentarer til filmen og dele dem med andre.

Spørsmålet er om BD-Live noen gang vil ta av – eller om det bare er en fordyrende ekstra-gimmick uten noen nytteverdi.

(Kilde: Cnet)

annonse