Til hovedinnhold

LG fosser frem med Android

Vi tviler egentlig på at denne hunden er gratis.

Androidauthority rapporterer at Microsofts sjef for Windows-baserte forbrukerprodukter har omtalt Android på en noe spesiell måte. Android er gratis på samme måte som en hundevalp, skal James DeBragga ha sagt. Det er vanlig å bruke gratis øl som sammenlikningsgrunnlag når man skal forklare hva fri programvare er; "free as in free speech, not as in free beer".

Med hundevalp-utsagnet kan man anta at Microsoft-sjefen mener Android krever betydelig arbeid for å fungere optimalt, til tross for at det er gratis eller fri programvare det dreier seg om.

LG tar opp kampen om smarttelefonmarkedet.

LG skal vokse med Android

Den siste uken har Cellular-news rapportert at halvparten av LGs nye telefoner i 2010 vil være bestykket med Android. Selskapet har økt sin produktutviklerstab med 30 prosent, og planlegger å gjøre seg bemerket i løpet av året. Først og fremst skal dette skje i Korea og USA. Som vi påpekte i årets spådommer er det ikke fritt for at det fins et slikt behov her på berget også.

LG forventer en salgsøkning på 20 prosent på grunn av blant annet denne nye Android-satsingen. LG planlegger å gjøre et byks oppover i mobildivisjonene for å bli en av de to største produsentene av smarttelefoner innen 2012.

Foreløpig labre salgstall for Google-mobilen.

Labert salg for Nexus One

Analysebyrået Flurry rapporterer at Googles egen Android-mobil, Nexus One, skal ha solgt om lag 20 000 enheter i løpet av første uken på markedet. Dette er et forholdsvis svakt tall. Spesielt når man ser det i sammenheng med den massive pressedekningen telefonen har fått. Til sammenlikning solgte Motorola Droid 250 000 enheter i løpet av sin første uke, og Apples Iphone 3GS solgte 1,6 millioner enheter første uken på markedet.

Nettstedet Androidguys mener dette kan ha sammenheng med at Google er kjent for å kjøre lange Beta-tester av sine produkter. Brukerne som kommer tidligst på banen former veien videre. Google driver ingen storstilt annonsering for mobilen sin, og har flere ganger omtalt Nexus One som et eksperiment. Det vektlegges også at måten Nexus One selges på er ny for amerikanske kunder som ikke er vant til å kjøpe ulåste mobiltelefoner direkte fra produsent.

Har Epic laget Unreal for Android?

Unreal for Android?

Det er svært sannsynlig at spillselskapet Epics grafikkmotor Unreal Engine vil dukke opp på Android, melder nettstedet Androidandme. Nvidia annonserte nylig plattformen Tegra 2, som er en såkalt "system on chip" (SOC). En SOC-brikke består ofte av det aller meste en enhet behøver for å fungere, inkludert prosessor, trådløse teknologier og grafikkontroller.

Epic har allerede annonsert at grafikkmotoren deres snart vil dukke opp på en annen plattform. I desember ble Unreal Engine demonstrert på en Ipod Touch. Da Nvidia viste frem Tegra 2 på elektronikkmessen CES i forrige uke ble den samme grafikkmotoren brukt.

Uten at noen foreløpig har avslørt hva slags operativsystem Unreal Engine ble vist frem i regner man Android som en het kandidat. Grunnen er at Tegra 2 vil bli grunnsteinen i omkring 50 ulike tablet-maskiner som alle kjører Android.

(Kilder: androidauthority.com, cellular-news.com, androidguys.com, androidandme.com)

Les også
Se Googles Nexus One-dokumentar
Les også
HTC Hero kan få Android 2.1 snart
Les også
Android og Maemo på samme telefon
Les også
Mikroninja vs. Nexus One
Les også
5 millioner Nexus One i 2010
Les også
Design-Android fra Lenovo
Les også
Bankapplikasjon med baktanker
Les også
Android møter motstand
annonse