Tek.no

Nyhet

Mer snadderoptikk til Canon

8 Des 2009 10:09

Det er velkjent at Carl Zeiss kan by på noe av det ypperste av kameraoptikk, selv om deres objektiver ofte er foruten slike finesser som autofokus og slike andre nymotens påfunn. De har nå en brukbar objektivpark for ulike kamerafatninger, men objektivene deres slippes ofte først i versjoner som passer Pentax (ZK) og Nikon (ZF og ZF.2). Først nå er de fleste av disse objektivene tilgjengelige i Canon EF-fatning (ZE), og det eneste objektivet som gjenstår nå er Distagon T* 2.8/25 som for øyeblikket kun finnes i versjoner for Nikon, Pentax og Leica 42mm skrufatning. Sistnevnte kan nok imidlertid benyttes på et Canonkamera dersom man finner rette adapteren.

Nå har nemlig Carl Zeiss endelig sluppet sine to makroobjektiver i versjoner som passer Canon. Skjønt, makro og makro fru Blom. Selv om både Makro-Planar T* 2/50 og Makro-Planar T* 2/100 har makro i navnet, så er det ikke snakk om "ekte" makro all den tid de ikke kan gjengi motivet i størrelse 1:1 men må gi seg på 1:2.

Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/100

Selv om de funksjonsmessig kan ses på som enkle objektiver, er Carl Zeiss-optikk sett på som svært ettertraktet, takket være sin enorme byggekvalitet og optiske ytelse, noe også prisen gjenspeiler. Makro-Planar T* 2/100 som du ser ovenfor ligger i skrivende stund på rundt 14 000,- i butikken, og Makro-Planar T* 2/50 som er avbildet nedenfor ligger på omkring 10 000,-. Ikke akkurat noen pusleinvestering for de fleste av oss, altså.

Carl Zeiss Makro-Planar T* 2/50
Les også
Gromglass nå også til Canon
Les også
Mer Carl Zeiss for Canon EOS
Les også
Carl Zeiss vidvinkel for Canon EOS
annonse

Les også