Til hovedinnhold

Linux-desktop truer Windows

Microsoft rapporterer inn årlig til US Securities Exchange Commission der de blant annet lister opp de viktigste konkurrentene til produkter som Windows og Internet Explorer.

I år får Linux mye oppmerksomhet og har blitt oppnevnt som en betydelig trussel for Windows som desktop. Ikke overraskende er Canonical (Ubuntu) og Red Hat som troner øverst.

Tidligere har Microsoft avfeid Linux som konkurranse, blant annet med påståelser om brudd på opphavsrettigheter, patenter o.l.

Vi legger også merke til at Opera blir nevnt som en stor trussel til Internet Explorer, mens Google Chrome foreløpig uteblir fra listen.

Samtidig er verdt å nevnte at Microsoft virker å ha et fruktbart samarbeid med Novell rundt Suse Linux Enteprise Server. Microsoft har faktisk æren for å selge Novell-lisenser for flere millioner kroner på verdensbasis.

Samtidig må Microsoft tåle mye desktopkonkurranse fra Ubuntu-distribusjonen. Selv om ulike Linux-distribusjoner gjerne har litt forskjellig innfallsvinkel mot desktopbrukerne og tilbyr forskjellige fordeler, kan man nok generalisere såpass å argumentere for at Ubuntu er den distribusjonen som har kommet lengst på desktopen i dag.

De fleste hardwareleverandørene har, på et litt dypere teknisk nivå, nesten alltid et forhold til Linux fordi operativsystemene tradisjonelt sett har hatt god rot hos utviklere og driftsfolk. Selskaper som Cisco og IBM bruker også Linux som primæroperativsystem for å kjøre utvikling og testing.

(Kilde:

TechFlash

)

Les også
Dette skjedde med Red Hat Exchange
Les også
Itanium mister Red Hat-støtte
Les også
SCO Group slår tilbake
Les også
Spesialløsning for Linux på mainframe
Les også
Novell reduserer openSUSE-support
Les også
XP Mode RC lagt ut
Les også
Yellow Dog Linux på bootbar minnepinne
Les også
KDE 4.3 offisielt lansert
Les også
Spotify med videoreklame
Les også
SUSE Studio 1.0 lansert
Les også
Privatpersoner får Ubuntu-hjelp
Les også
10 millioner Linux-kjerner skal simulere botnet
Les også
Microsoft dropper Windows 7 E
annonse