Tek.no

Nyhet

Velkommen til Zombieland

Nå kommer de på ny!
David Auby Johansen
22 Des 2007 11:00

Som på en bølge av blod skyller nå zombiefilmene over oss på ny. For et par år tilbake fikk vi filmer som ”Shaun of the Dead” og ”Land of the Dead”. Nå har Empireonline.com gitt oss en innføring i hva som blir neste års skrekkopplevelser på kino. På nyåret venter nemlig en ny dose råtnende menneskelik, stiv gange og «brains! brains!».

Først ute er Romeros ”Diary of the Dead”, som viser oss hva som skjer når en gruppe filmstudenter får ideen om å lage en dokumentarfilm om de menneskeetende krabatene. Deretter venter ”Fido”, en 50-talls retrofilm i et univers der zombier blir brukt som kjeledyr. Vi skal heller ikke glemme ”IRA Zombies”, der en utbrytergruppe i IRA bestemmer seg for å bruke zombier i en noe tvilsom krigføring. På toppen av det hele kommer nå altså ”Zombieland”.

Grotesk fornøyelsespark

Det er regidebutant Ruben Fleischer som er hjernen bak zombiekomedien ”Zombieland”, en film som finner sted i en bisarr fornøyelsespark i en verden der zombiene dominerer kloden. I filmen følger vi en hardbarka fyr og hans bande overlevende som må kjempe imot de sultne sjarmtrollene.

Universal Pictures, som står bak produksjonen, satser på å starte innspillingen rundt april til neste år for på den måten å sno seg unna den annonserte skuespiller- og registreiken.

Så får vi bare krysse fingrene for at filmene finner veien til Norge.

annonse

Les også