Tek.no

Nyhet

Mikke som barnevakt

Simen J Willgohs
26 Okt 2006 18:04

Dagene da Donald og Mikke bare var tegneseriefigurer og tegnefilmer er definitivt forbi. Etter lunkne resultater med en rekke oppfølgere som "Bambi 2" ser selskapet seg nå rundt etter nye inntjeningsområder.

Sammen med Vodafone Italia skal morogiganten nå selge en mobiltelefon spesiallaget for barn i alderen 8 til 13 år. Stikkordet bak er ikke funksjoner som mp3-spiller og kamera, men sikkerhet. Med Disney-mobilen på innerlommen kan ikke barnet ditt kontakte skumle menn i frakk eller rote seg borti noe farlig.

Bak telefonen ligger nemlig et sikkerhetsnettverk som ville fått selv George Orwell til å måpe. Foreldre kan til enhver tid sjekke hvem barnet snakker med, enten via samtale eller SMS, samt blokkere samtaler fra nummer som ikke allerede ligger i kontaktlisten på telefonen. Det går heller ikke an å legge inn nye nummer i kontaktlisten uten samtykke fra administrator, eller forelder, og kontaktlisten kan også beskyttes med passord.

Og om ikke du skulle ha nok kontroll med barnet ditt fra før, kan du i tillegg bytte ut tastesettet på telefonen med et spesiallaget tastesett med kun fire taster. Det vil hindre barnet i å sende SMS eller ringe ukjente numre, og begrense ringingen til fire forhåndsinnstallerte nummer.

Telefonen har foreløpig kun fått navnet Primofonino og koster i underkant av 900 kroner. Primofonino selges kun i Italia.

(Kilde: ûberphones)

annonse

Les også